Πελεγκρίνι: Νέος κύκλος στην ομάδα

19:59 14/6/2013 - Πηγή: AEK365

Ο 59χρονος τεχνικός, ανακοινώθηκε από τους «πολίτες», έχοντας υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, διαδεχόμενος τον Ρομπέρτο Μαντσίνι στην άκρη του πάγκου. «Είμαι πολύ περήφανος που με επέλεξε η διοίκηση της Μάντσεστερ Σίτι για να αναλάβω την ομάδα» δήλωσε αρχικά ο Πελεγκρίνι.

Αναλυτικά όσα είπε ο νέος προπονητής της Σίτι για:

-όσα ετοιμάζει, μετά τη δουλειά που έκανε ο Μαντσίνι:

«Ο Ρομπέρτο έχει κάνει πολλή δουλειά και κατάφερε να πάρει τον τίτλο έπειτα από 44 χρόνια. Θα ανοίξουμε νέο κύκλο. Με νέο στυλ

παιχνιδιού».

-τι θα πρέπει να περιμένουν οι οπαδοί της ομάδας:

«Πολλά πράγματα. Είχα κι άλλες προτάσεις από σπουδαίες ομάδες, όμως το πιο σημαντικό για μένα, έπειτα από τις επαφές με τον πρόεδρο, Καλντούν Αλ Μουμπάρακ και τον εκτελεστικό διευθυντή, Φεράν Σοριάνο, ήταν πως όλο το σύνολο είναι τόσο ισχυρό που μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

-το υλικό που παίρνει στα χέρια του:

Έχουμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Είμαι σίγουρος ότι έχουμε την καλύτερη ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ και ευελπιστώ, να έχουμε μαζί μας για τις επόμενες τέσσερις - πέντε σεζόν, όλες τις πολύτιμες μονάδες. Επίσης, έχουμε πιστούς οπαδούς και γενικότερα, όλα όσα μπορούν να μας οδηγήσουν».

-τις προσωπικές του φιλοδοξίες:

«Θα δουλέψω πολύ σκληρά. Πάντα στόχευα και κατάφερνα να βγάζω τον καλύτερο εαυτό από τους ποδοσφαιριστές μου. Όλοι μαζί, εγώ, οι υπέροχοι παίκτες μου και ο κόσμος, θα τα καταφέρουμε».

-το στυλ παιχνιδιού της Σίτι:

«Μου αρέσει το ελκυστικό ποδόσφαιρο. Με πολλές επιθέσεις. Ο κόσμος που έρχεται στο γήπεδο, θέλει να απολαμβάνει αυτό που βλέπει και αυτό που πληρώνει. Θέλω η ομάδα μου να πετυχαίνει πολλά γκολ, είτε από αντεπιθέσεις, είτε με οργανωμένες προσπάθειες».

-το χρόνο που θα χρειαστεί:

«Δεν θα έχω πρόβλημα προσαρμογής. Έχω δουλέψει σε τέσσερις διαφορετικές χώρες στην προπονητική μου καριέρα. Γνωρίζω πολλά για την Πρέμιερ Λιγκ. Έχω αντιμετωπίσει τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ. Δεν νομίζω ότι θα έχω πρόβλημα».

-την εμπειρία στην Ευρώπη, μετά την περσινή πορεία της Μάλαγα:

«Όλες οι εμπειρίες που έχω αποκομίσει θα φανούν χρήσιμες. Με τη Μάλαγα φτάσαμε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά όλα όσα έχω βιώσει, θα με βοηθήσουν για να επαναφέρω τη Σίτι στην κορυφή της Αγγλίας».

-τι περιμένει να βρει στην ομάδα:

«Έχουμε ακόμα έναν μήνα μέχρι την προετοιμασία. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε για τη νέα σεζόν. Να δούμε πώς θέλουμε να παίζουμε και πως θα βελτιωθούμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα