Πειστική τριάρα για Αγγλία

23:56 30/5/2014 - Πηγή: AEK365

Αγγλία-Περού: 3-0
Γήπεδο: Γουέμπλεϊ

Στις ξαφνικές επιθέσεις του Περού, τα στόπερ της Αγγλίας αντιμετώπισαν πρόβλημα, όμως και οι δύο αμυντικοί των «τριών λιονταριών» σκόραραν στη φιλική νίκη με σκορ 3-0 επί του Περού στο «Γουέμπλεϊ», στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενόψει του Μουντιάλ.

Η Αγγλία παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο του «Γουέμπλεϊ» για πρώτη φορά με το 4-2-3-1 που αναμένεται να δούμε και στα γήπεδα της Βραζιλίας. Με τον Ντάνιελ Στάριτζ μοναδικό προωθημένο, τον Γουέιν Ρούνεϊ πίσω του και τους Λαλάνα και Γουέλμπεκ στα άκρα, τα «τρία λιοντάρια» είχαν

τη δυναμική, αλλά όχι την έμπνευση για να ανοίξουν την άμυνα του Περού. Οι φιλοξενούμενοι, απείλησαν με μια κάθετη του Λουίς Ραμίρεζ που βγήκε και απομάκρυνε με τα πόδια ο Χαρτ, με την αμυντική λειτουργία των Άγγλων να δείχνει πως θέλει δουλειά.

Όσο κι αν ο Στάριτζ φαινόταν εκτός κλίματος και προσπαθούσε να βρει πατήματα στο πρώτο μέρος, το πήρε πάνω του στο 32' και άνοιξε το σκορ. Με ατομική ενέργεια και δυνατό σουτ, έκανε το 1-0 για τα «τρία λιοντάρια», δίνοντας λόγο στους οπαδούς που βρίσκονταν στις εξέδρες του «Γουέμπλεϊ» να ξεσηκωθούν. Λίγο πριν το ημίχρονο, ο Χαρτ χρειάστηκε να επέμβει ξανά και το έκανε με επιτυχία, αποτρέποντας το γκολ της ισοφάρισης σε σουτ του Ραμίρεζ.

Το πρόβλημα είχε εντοπιστεί στα μετόπισθεν για την ομάδα του Ρόι Χότζον. Βασικά και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού υπήρχε θέμα από τη στιγμή που οι Άγγλοι απλά κρατούσαν τη μπάλα χωρίς πρόθεση να φτάσουν γρήγορα στα καρέ του Περού. Το γεγονός, όμως, πως οι Περουβιανοί έφταναν με άνεση έξω από την περιοχή του Χαρτ, έλεγε ορισμένα πράγματα. Αν, πάντως, οι Κέιχιλ και Γιαγκέλκα τα έβρισκαν σκούρα πίσω, με γκολ στο 65ο και το 70ο λεπτό, ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

ΑΓΓΛΙΑ: Χαρτ, Τζόνσον, Μπέινς (75' Στόουνς), Χέντερσον, Κέιχιλ, Γιαγκέλκα (73' Σμόλινγκ), Λαλάνα (73' Μίλνερ), Τζέραρντ (64' Γουίλσιρ), Στάριτζ (82' Μπάρκλεϊ), Ρούνεϊ (66' Στέρλινγκ), Γουέλμπεκ

ΠΕΡΟΥ: Φερναντέζ, Αντβίνκουλα (78' Βελάρντε), Γιότουν, Κάλενς, Ροντρίγκεζ, Ράμος (68' Ριόχας), Ντέζα (66' Ρουίντιαζ), Μπαλόν, Ραμίρεζ (60' Ουρτάδο), Κρουσάδο, Καρίγιο (86' Φλόρες)

Keywords
Τυχαία Θέματα