Πάρτι της Ντόρτμουντ στη Ρωσία

20:55 25/2/2014 - Πηγή: AEK365

CHAMPIONS LEAGUE-ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16

ΖΕΝΙΤ-ΜΠ.ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: 2-4
Γήπεδο: Πετρόφσκι

Με το ενάμισι πόδι στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, βρίσκεται η Μπορούσια Ντόρτμουντ, καθώς κέρδισε με 4-2 τη Ζενίτ μέσα στο «Πετρόφσκι». Οι Γερμανοί έπαιξαν πανέμορφη μπάλα, πέτυχαν δύο γκολ ως το 5ο λεπτό και καθάρισαν ουσιαστικά την πρόκριση. Μεγάλο ματς από τον Μάρκο Ρόις!

Η Ντόρτμουντ μπήκε πολύ δυνατά στα πρώτα λεπτά και βρέθηκε

στο 5ο μόλις λεπτό να νικά με 2-0! Αρχικά στο 4ο λεπτό, ο Ρόις μπήκε στην περιοχή κι έκανε τις προσποιήσεις, η μπάλα στρώθηκε στον Μχιταριάν που με σουτ από πολύ κοντά έκανε το 1-0 για την Ντόρτμουντ. Με τη σέντρα, η Ντόρτμουντ βγήκε στην κόντρα, ο Μχιταριάν έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Γκρόσροϊτς έστρωσε στον Ρόις κι εκείνος με σουτ στην κίνηση έγραψε το 2-0 στο 5'!! Από εκεί και πέρα, η Ντόρμουντ ήλεγξε τον ρυθμό, έδωσε χώρους στη Ζενίτ και έξυπνα, προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα. Μάλιστα στο 18ο λεπτό παραλίγο να ξανακάνει τη ζημιά, καθώς ο Λεβαντόφσκι έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Ζενίτ, αλλά την ώρα που όπλισε για το πλασέ από αριστερά, κόπηκε από τον Λόμπερτς και στη συνέχεια ο Λοντίγκιν έβγαλε σε κόρνερ. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε με την άμυνα της Ζενίτ, να θυμίζει καφενείο και στο 30' ο Ρόις έκρυψε την μπάλα με τον Πίστσεκ, έκανε και το σουτ από τα ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Στο 37ο λεπτό Κελ έκανε το σουτ, αλλά ο Λοντίγκιν μπλόκαρε, όπως έκανε και στο 38' μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρόις από ιδανική θέση.

Στο 48ο λεπτό ο Λεβαντόφσκι μπήκε από δεξιά στην περιοχή κι έκανε το σουτ, με τον Λοντίγκιν να διώχνει σε κόρνερ, ενώ στο 55' ο Γκρόσροϊτς κατέβασε με το στήθος στο ύψος της περιοχής κι έπιασε το μονοκόμματο, αλλά η μπάλα πέρασε πολύ άουτ. Τελικά στο 58ο λεπτό η Ζενίτ στην πρώτη της μεγάλη φάση, μείωσε σε 2-1. Ο Ροντόν πού ίσως ήταν οφσάιντ, έφυγε στην πλάτη της άμυνας των Γερμανών και πλάσαρε πάνω από τον Βαϊντενφέλερ, ο Σμέλτσερ έδιωξε και ο Ροντόν στ συνέχεια σημάδεψε το δοκάρι. Στην επαναφορά ο Σατόφ με σουτ από κοντά έκανε το 2-1. Ωστόσο στο 61ο λεπτό ο Λεβαντόφσκι έπαιξε όμορφα το ένα δύο με τον Πίστσεκ και με πλασέ από το ύψος του πέναλτι, έκανε το 3-1. Στο 68ο λεπτό ο Φαϊζούλιν φάνηκε πιο πολύ να έπεσε πάνω στον Πίστσεκ, αλλά ο ρέφερι έδωσε πέναλτι και ο Χουλκ μείωσε σε 3-2, αλλά με τη σέντρα οι Γερμανοί έκαναν το 4-2. Σαν σε προπόνηση, ο Ρόις άνοιξε δεξιά στον Λεβαντόφσκι, που με όμορφο διαγώνιο σουτ νίκησε τον Λοντίγκιν. Στο 80ο λεπτό ο Χουλκ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με τον Βαϊντενφέλερ να πέφτει και να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

ΖΕΝΙΤ: Λοντίγκιν, Κρισίτο, Λόμπερτς, Νέτο, Ανιούκοφ (84' Σμολνίκοφ), Σατόφ, Φαϊζούλιν (84' Κερζάκοφ), Βίτσελ, Αρσάβιν (15' Τίμοστσουκ), Χουλκ, Ροντόν.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βαϊντενφέλερ, Φρίντριχ, Παπασταθόπουλος, Πίστσεκ, Σμέλτζερ, Γκρόσροϊτς (90' Ντουρμ), Κελ, Σαχίν, Μχιταριάν (70' Ομπαμεγιάνγκ), Ρόις (85' Χόφμαν), Λεβαντόφσκι

Keywords
Τυχαία Θέματα