Παραπομπή του Γ. Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο

07:45 16/7/2013 - Πηγή: AEK365

Με συντριπτική πλειοψηφία, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παραπέμφθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο για δυο κακουργήματα και για δυο πλημμελήματα. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα αδικήματα απιστίας και παράβασης καθήκοντος καθώς και για νόθευση εγγράφου.
Αξίζει να σημειωθεί πως για την νόθευση εγγράφου, ο πρώην υπουργός Οικονομικών παραπέμφθηκε με μόλις 166 ψήφους υπέρ, γεγονός που προκαλεί έκπληξη αν αναλογιστεί κανείς πόσοι

βουλευτές ψήφισαν.

Πιο αναλυτικά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έχει ως εξής:

Σε σύνολο 283 παρόντων βουλευτών, βρέθηκαν 269 έγκυρα ψηφοδέλτια, 9 άκυρα και 5 λευκά.

Για το αδίκημα της νόθευσης: Υπερ της παραπομπής ψήφισαν 166 βουλευτές, κατά 34 και 67 παρών

Για το αδίκημα της απιστίας: Υπέρ 206, κατά 42 και παρών 18

Για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος: 220 υπέρ, 35 κατά και 11 παρών

Να σημειωθεί ότι υπερ της παραπομπής του πρώην υπουργού για τα αδικημάτων της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος είχαν ταθεί όλοι οι εκπρόσωποι κομμάτων, ενώ για αυτό της νόθευσης είχε διαφωνήσει η αξιωματική αντιπολίτευση με τους εκπροσώπους της να ζητούν την αντικατάστασή του από με το αδίκημα της υπεξαγωγής σε βαθμό κακουργήματος.
Σε κάθε περίπτωση, ακολουθεί η συγκρότηση του Δικαστικού Συμβουλίου, το οποίο αποτελείται από λειτουργούς της Δικαιοσύνης στον Άρειο Πάγο, στην Εισαγγελία και στο Συμβούλιο της Επικρατείας και θα εκδώσει βούλευμα τόσο για το θέμα της παραγραφής των αδικημάτων όσο και για την νομική στοιχειοθέτηση του κατηγορητηρίου.
Χρονικός περιορισμός για την ετυμηγορία του Συμβουλίου δεν υπάρχει, στην περίπτωση όμως που δεν διαπιστώσει κώλυμα, τότε συγκαλείται Ειδικό Δικαστήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα