Παράνομες οι μεταδόσεις του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών;

16:23 17/6/2013 - Πηγή: AEK365

Μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ τα παιχνίδια για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών μεταδίδονται από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ ωστόσο σε δημοσίευμα της η εφημερίδα GOAL NEWS δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι μεταδόσεις αυτές να είναι "πειρατικές".
Αναλυτικά το άρθρο του Βαγγέλη Μπραουδάκη:
"Η κλειστή από την περασμένη Τρίτη το βράδυ ΕΡΤ δεν έχει τη δυνατότητα (μεταξύ άλλων) να μεταδώσει

τα αθλητικά γεγονότα που εξελίσσονται, για τα οποία είχε από καιρό συμφωνήσει με εσωτερικούς και διεθνείς οργανισμούς και -φυσικά- είχε συνάψει συμβόλαια και είχε ήδη πληρώσει μέρος των συμφωνηθέντων
Για ορισμένα απ' αυτά, όπως π.χ. το μπάσκετ Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός της προηγούμενης Τετάρτης, στα συμβόλαια υπήρχε πρόβλεψη μεταπώλησης των δικαιωμάτων της ΕΡΤ, κάτι που συνέβη με τον ΣΚΑΪ, ο οποίος αγόρασε από το υπουργείο Οικονομικών το δικαίωμα μετάδοσης του αγώνα στο ΣΕΦ αντί 60.000 ευρώ. Σημειώστε ότι η ΕΡΤ εξασφάλισε όλο το φετινό πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1, δαπανώντας 3,5 εκατ. ευρώ και τελικά έδειξε 83 ματς.
Αν, λοιπόν, η ΕΡΤ λειτουργούσε κανονικά, θα μετέδιδε από προχθές Σάββατο και το ποδοσφαιρικό Κύπελλο Συνομοσπονδιών, το οποίο διεξάγεται στη Βραζιλία ως πρόβα για το Μουντιάλ του χρόνου. Τη συγκεκριμένη διοργάνωση της FIFA η ΕΡΤ την εξασφάλισε -όπως και οι υπόλοιπες κρατικές τηλεοράσεις της Ευρώπης- από την EBU, την ένωση των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών της ηπείρου μας.
Μάλιστα, για το Συνομοσπονδιών, για το Μουντιάλ U-20 σε μερικές εβδομάδες στην Τουρκία (όπου θα πάρει μέρος και η Εθνική μας) και για ορισμένα ακόμα καλοκαιρινά τουρνουά δαπανήθηκε από την ΕΡΤ το ποσό του 1 εκατ. ευρώ.
Το συμβόλαιο, ωστόσο, της ΕΡΤ με την EBU -για το Συνομοσπονδιών κ.λπ.- δεν προβλέπει δικαίωμα μεταπώλησης των αγώνων σε ιδιωτικό τηλεοπτικό φορέα! Ητοι, για την Ελλάδα δεν έχει κανένας άλλος το δικαίωμα να μεταδώσει πλην της ΕΡΤ! Και προφανώς ούτε και ο ΣΚΑΪ που από το σαββατόβραδο δείχνει ζωντανά τα ματς (Βραζιλία - Ιαπωνία, Μεξικό - Ιταλία κ.ο.κ.)!
Χαρακτηριστικό των προβολών του ΣΚΑΪ είναι ότι δεν υποδέχεται «καθαρή» εικόνα από τα γήπεδα της Βραζιλίας (όπως οποιοσδήποτε που έχει αποκτήσει τα δικαιώματα και μεταδίδει), με συνέπεια στον έναν αγώνα να παίρνει την εικόνα γερμανικού καναλιού με τη γερμανική περιγραφή και στον άλλο, χθες βράδυ, ιταλικού καναλιού με ιταλική περιγραφή!
Βέβαια, ο ΣΚΑΪ αποκλείεται να αυτενέργησε. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να πήρε το «ΟΚ» από το υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο έχουν περιέλθει (και προσπαθεί να πουλήσει) τα συμβόλαια και οι υποχρεώσεις της ΕΡΤ. Και η αρμόδια επιτροπή του ΥΠΟΙΚ να μη γνωρίζει ότι δεν υπάρχει από πλευράς της δικαίωμα μεταπώλησης. Ή να το γνωρίζει (σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει σχετική επιστολή της EBU) και να μην το λαμβάνει υπόψη...".

Keywords
Τυχαία Θέματα