Παραμύθι το «Τσάμπιονς Λιγκ του Κατάρ»

13:53 14/3/2013 - Πηγή: AEK365

Χθες οι TIMES σε δημοσίευμα τους ανέφεραν πως η βασιλική οικογένεια του Κατάρ σκέφτεται να διοργανώσει το Τσάμπιονς Λιγκ του Κατάρ ωστόσο αποδείχτηκε πως πρόκειται για μια φανταστική ιστορία η οποία μάλιστα είχε δημοσιευτεί λίγες μέρες πριν στο μηνιαίο γαλλικό περιοδικό Cahiers du Football (Τετράδια ποδοσφαίρου).
Η... αποκλειστικότητα των TIMES αναπαράχθηκε από όλα τα Μέσα παγκοσμίως ωστόσο αποτελεί προϊόν λογοκλοπής καθώς

είχε δημοσιευτεί στην ηλεκτρονική έκδοση του γαλλικού περιοδικού. Επιπλέον το "Τσάμπιονς Λιγκ του Κατάρ" δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια ιστορία φαντασίας την οποία εμπνεύστηκε ο Ζερόμ Λατά ο οποίος δήλωσε: "Ολα τα έβγαλα από το μυαλό μου, επικαλούμενος πηγές που δεν υπάρχουν (π.χ. «Associated Trans Press» αντί για το υπάρχον «Associated Press») και πρόσωπα που έβγαλα από τη φαντασία μου. Ηταν έναν φανταστικό, σατιρικό σενάριο, μία παρωδία που τελικά αποδείχτηκε αληθοφανής. Φαίνεται ότι ο συντάκτης των Times κάπου στον αέρα συντονίστηκε με τη φαντασία μου και μου έκλεψε τις πηγές μου!".
Μάλιστα ο Λατά με χιούμορ διερωτήθηκε το εξής: "Λέτε να έδωσα καμιά καλή ιδέα στους σεΐχηδες και όλα αυτά να γίνουν κάποτε πραγματικότητα;".
Οι Times βρίσκονται πλέον σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Ο συντάκτης της "αποκλειστικότητας" Ολιβερ Κέι διαρρηγνύει τα ιμάτιά του: "Εγγυώμαι 100%, 1.000%, 175.000.000% ότι το ρεπορτάζ μου δεν έχει καμιά σχέση με το γαλλικό δημοσίευμα, την ύπαρξη του οποίου αγνοούσα. Οι πηγές και η πληροφόρησή μου είναι πολύ καλές". Τον υφιστάμενό του στηρίζει και ο επικεφαλής του Αθλητικού Τμήματος Τόνι Εβανς: "Οσον αφορά εμάς, το ρεπορτάζ είναι αυθεντικό, ο Ολιβερ Κέι το δούλευε επί αρκετό καιρό έχοντας μιλήσει με πανίσχυρους παράγοντες του ποδοσφαίρου".
Την αξιοπιστία του δημοσιεύματος ήρθαν, όμως, να αμφισβητήσουν έντονα και οι ίδιοι οι φερόμενοι ως πρωταγωνιστές, οι σεΐχηδες, αφού έχοντας δεχτεί μπαράζ ερωτημάτων για το ζήτημα, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Κατάρ εξέδωσε χθες την ακόλουθη επίσημη ανακοίνωση: "Αναφορικά με την ιστορία που δημοσιεύτηκε στη σημερινή (σ.σ.: χθεσινή) έκδοση των Times, διαβεβαιώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν έχουμε καμιά απολύτως ανάμειξη σε σχέδιο για τέτοια διοργάνωση, ούτε καν έχουμε ακούσει κάτι σχετικά με αυτό".

Keywords
Τυχαία Θέματα