Παραίτηση με πολύ παρασκήνιο στη FIFA

21:15 17/12/2014 - Πηγή: AEK365

Ο Μάικλ Γκαρσία που είχε συντάξει την έκθεση για την υπόθεση διαπλοκής για τα Μουντιάλ του 2018 και του 2022 παραιτήθηκε από τη FIFA σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Στον γνωστό δικηγόρο είχε ανατεθεί η έρευνα για τις υποψίες διαφθοράς όσον αφορά τις αναθέσεις των Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία και του 2022 στο Κατάρ και η έκθεσή του δημοσιεύθηκε πριν από λίγες ημέρες. Η FIFA, όμως, αποφάσισε να

μην αποδώσει ευθύνες, κάτι που τελικά οδήγησε στην παραίτηση του Γκαρσία σε ένδειξη διαμαρτυρίας από την Ερευνητική Επιτροπή για το γεγονός ότι μόλις χθες (16/12) απορρίφθηκε η έφεσή του κατά της πρωτόδικης απόφασης.

«Δύο χρόνια μετά την τοποθέτησή μου στην Ερευνητική Επιτροπή τον Ιούλιο του 2012, πολλά έχουν αλλάξει. Η FIFA είναι προβλέψιμη και σήμερα έχει ξεπεράσει τον εαυτό της σε σύγχυση, έχοντας παραμορφωθεί. Αν και η απόφαση του Έκερτ με έκανε να χάσω την εμπιστοσύνη μου στην ανεξαρτησία της Επιτροπής, η έλλειψη ηγεσίας σε τέτοια θέματα εντός της FIFA είναι αυτή που με οδήγησε στην παραίτηση», αναφέρεται σε μέρος της ανακοίνωσης του Γκαρσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα