Παραιτείται η Κυβέρνηση…

16:10 1/11/2011 - Πηγή: AEK365

Σε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο μετατρέπεται η κυβερνητική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 σήμερα, Τρίτη, μετά τις ανεξαρτητοποιήσεις και τις δηλώσεις βουλευτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να υποβληθεί η παραίτηση της κυβέρνησης.

Προηγήθηκαν η ανεξαρτητοποίηση της Μιλένας Αποστολάκη και η επιστολή της Εύας Καϊλή που ζητά κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με

άλλο πρωθυπουργό. Κυβέρνηση σωτηρίας ζήτησε και η Βάσω Παπανδρέου.

Σε δισέλιδη επιστολή της, η Μιλένα Αποστολάκη εκφράζει την κατηγορηματική διαφωνία της με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, τονίζοντας ότι «είναι ανεπίτρεπτο να χρησιμοποιούνται οι θεσμοί ως εργαλεία, προκειμένου να επιδιωχθούν σκοπιμότητες.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α' Θεσσαλονίκης, Εύα Καϊλή με τη σειρά της κατέθεσε επιστολη, λέγοντας ότι αν επιμείνει η κυβέρνηση στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, η ίδια θα ανεξαρτητοποιηθεί. Παράλληλα ζήτησε σχηματισμό κυβέρνησης σωτηρίας με άλλον πρωθυπουργό.

Τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Κ.Παπούλια ζητά η Βάσω Παπανδρέου, προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση σωτηρίας με ορίζοντα τη διασφάλιση του πακέτου που αποφασίστηκε στις 26 Οκτωβρίου και στη συνέχεια προσφυγή στις κάλπες.

Keywords
Τυχαία Θέματα