Παπούλιας: Δεν θα λυγίσουμε

12:22 25/3/2012 - Πηγή: AEK365

Την ανάγκη για σύμπνοια και ενότητα εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης για την 25η Μαρτίου.

«Γιορτάζουμε σήμερα την κορυφαία στιγμή του Ελληνισμού. Οι Έλληνες με σύμπνοια, ομόνοια και θάρρος, αποφάσισαν να αποτινάξουν τον οθωμανικό ζυγό και να χαρίσουν την ελευθερία και την αξιοπρέπεια στον ελληνικό λαό», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας λίγο μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής

παρέλασης.

Συμπλήρωσε: «Σήμερα ο ελληνικός λαός δίνει μια σκληρή μάχη. Τότε κανένας δεν πίστευε ότι αυτοί οι ξυπόλητοι Έλληνες θα μπορούσαν να πετύχουν το θαύμα. Και είναι και στιγμή να θυμηθούμε εκείνους τους Φιλέλληνες που διαπνεόμενοι από τις αρχές της Γαλλικής Επανάστασης κατέβηκαν να βοηθήσουν τον ελληνικό λαό. Σήμερα η κραυγή σε πολλές πόλεις της Ευρώπης «Είμαστε Όλοι Έλληνες» σημαίνει ότι πολλοί καταλαβαίνουν τον δύσκολο αγώνα που δίνουμε.

Όπως τότε πετύχαμε το ακατόρθωτο έτσι και σήμερα θα πετύχουμε. Με ομόνοια και σύμπνοια δεν θα λυγίσουμε. Για να αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια αυτού του λαού που πολλές φορές δεν αξίζει αυτής της ευρωπαϊκής συμπεριφοράς. Θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα. Και στο τέλος θα είμαστε νικητές. Στις πιο κρίσιμες στιγμές ο ελληνικός λαός έδειξε το θάρρος και την αποφασιστικότητά του. Και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα