Πάπας: Ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω τους ομοφυλόφιλους;

18:32 29/7/2013 - Πηγή: AEK365

Αρκετά φιλελεύθερος, σε σχέση με τους προκατόχους του, στο θέμα των ομοφυλοφίλων εμφανίστηκε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Σε δηλώσεις του στο αεροπλάνο που τον μετέφερε από τη Βραζιλία στην Ιταλία, ο «ποντίφικας» δήλωσε ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν θα πρέπει να κατακρίνονται ή να περιθωριοποιούνται.

Τόνισε ότι οι ομοφυλόφιλοι θα πρέπει να ενσωματώνονται στην κοινωνία.

Αναφερόμενος στα σενάρια περί της ύπαρξης ενός «γκέι λόμπι» στο Βατικανό, ο ποντίφικας δήλωσε ότι «τα πράγματα αυτά δεν αναγράφονται στην ταυτότητα και σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα είναι τα λόμπι γενικότερα, όχι οι διάφορες τάσεις των ανθρώπων».

«Εάν κάποιος είναι ομοφυλόφιλος και αναζητά τον Θεό και η βούλησή του είναι καλή, ποιος είμαι εγώ που θα τον κρίνω;» αναρωτήθηκε. «Η κατήχηση της Καθολικής Εκκλησίας λέει ότι τα πρόσωπα αυτά δεν πρέπει να γίνονται θύματα διακρίσεων, μας λέει ότι πρέπει να τα δεχθούμε» δήλωσε ο Πάπας από την Αργεντινή.

Τάχθηκε κατά των διακρίσεων εις βάρος των ομοφυλοφίλων, αναφέρθηκε, όμως, και στην πολιτική της Καθολικής Εκκλησίας που αναφέρει ότι αν και ο ομοφυλοφιλικός προσανατολισμός δεν αποτελεί αμαρτία, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τις ομοφυλοφιλικές πράξεις.

Παράλληλα, ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε και στο θέμα της χειροτόνησης γυναικών. Ο «ποντίφικας» είπε ότι η απαγόρευση του Βατικανού για γυναίκες-ιερείς είναι «οριστική».

«Το Βατικανό έχει εκφραστεί και λέει "όχι". Αυτή η πόρτα έχει κλείσει» τόνισε. Πρόσθεσε, πάντως, ότι θα ήθελε να δει γυναίκες να αναλαμβάνουν ηγετικούς ρόλους στην διοίκηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα