Παπαντωνίου: Μου έφυγε ένα βάρος στο τέλος

16:02 17/11/2014 - Πηγή: AEK365

Ευτυχώς το λάθος του Νώντα Παπαντωνίου στα τελευταία δευτερόλεπτα δεν κόστισε στην ΑΕΚ. Ο ίδιος μίλησε γι' αυτό το γεγονός και πως του έφυγε ένα τεράστιο βάρος με τη λήξη του αγώνα που βρήκε την ΑΕΚ νικήτρια. Μιλώντας στο sport24 ο Παπαντωνίου είπε αναλυτικά:

«Η αλήθεια είναι ότι θέλαμε μια πιο εύκολη νίκη. Σίγουρα θα ήταν καλύτερα αν ήμασταν πιο χαλαροί απέναντι

στον Απόλλωνα και δεν φτάναμε στο σημείο να τα παίζουμε όλα στα τελευταία δευτερόλεπτα! Ειδικά έτσι όπως πήγε το ματς στο τέλος. Δυστυχώς, υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση όμως δεν γίνεται διαφορετικά. Παίζουμε στην ΑΕΚ και είναι φυσιολογικό. Ο κόσμος έχει απαιτήσεις ενώ κι εμείς πιστεύουμε σε αυτή την ομάδα. Γίνεται νέα προσπάθεια, πλέον υπάρχει νέος προπονητής ενώ ήρθαν δυο νέα παιδιά, ο Ντελινινκάιτις και ο Ίνγκλις που μας μαθαίνουν και τους μαθαίνουμε ακόμα».

Για τις τελευταίες στιγμές του αγώνα με τον Απόλλωνα: «Στεναχωρήθηκα γι' αυτό που έγινε νωρίτερα. Δεν θέλω να κάνω τέτοια λάθη, σε καμία περίπτωση! Υπάρχουν τεράστιες απαιτήσεις στην ΑΕΚ. Την άλλη φορά, ένα τέτοιο λάθος μπορεί να μας κοστίσει. Κάθε φορά κάνω ότι μπορώ για να κερδίζει η ομάδα μου. Ό,τι χρειάζεται για να κερδίσει η ομάδα που αγωνίζομαι! Ίσως να... φταίει ο αυθορμητισμός μου όμως δεν ήθελα να συμβεί αυτό που έγινε. Έστω κι έτσι, στο τέλος έφυγε ένα τεράστιο βάρος. Ο νέος προπονητής προσπάθησε να περάσει κάποια πράγματα και να αλλάξει τη φιλοσοφία των παικτών σε λίγες μέρες, κάτι που σίγουρα δεν είναι εύκολο».

Για τις αλλαγές στο αγωνιστικό στυλ της ΑΕΚ, μετά την έλευση του Σάκοτα: «Ο κόουτς δεν άλλαξε πολλά πράγματα στην επίθεση αυτές τις πρώτες μέρες στην ομάδα. Έβαλε κάποια απλά πράγματα, αφού δεν ήθελε να μας ''φορτώσει'' από την αρχή. Προσπάθησε να φτιάξει κάποια πράγματα στην άμυνα, να περάσει κάποιες αρχές στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού μας. Να σου πω την αλήθεια, πέρα από το λάθος που έκανα, δεν πίστεψα ότι θα μπορούσαμε να κινδυνεύσουμε. Έχω εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες μου, δεν είμαστε τόσο άπειροι για να χάσουμε ένα παιχνίδι από ένα λάθος».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Άγγελο Κορωνιό: «Δεν νιώθω κανένα άγχος και δεν φοβάμαι να πάρω την ευθύνη. Τα τελευταία χρόνια παίζω αρκετά. Βέβαια τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά στην ΑΕΚ. Μιλάμε για άλλη κατάσταση, άλλο επίπεδο σε σχέση με τις ομάδες που αγωνίστηκα τα προηγούμενα χρόνια. Είναι τεράστια υπόθεση το ότι έχω τον Άγγελο Κορωνιό σαν βοήθεια! Ήταν ένας μεγάλος παίκτης που ξέρει καλά τη θέση και μπορώ να πω ότι έχω τη σωστή καθοδήγηση».

Για την προηγούμενη θητεία του στην ομάδα: «Δυστυχώς, όσοι παίξαμε σε εκείνη την ομάδα ζήσαμε μια πολύ άσχημη κατάσταση. Υπήρχαν πολλά προβλήματα, κυρίως οικονομικά, ενώ όλοι μας βλέπαμε το... κακό να έρχεται. Η ΑΕΚ είχε αφεθεί και αργά ή γρήγορα, θα γινόταν το κακό. Πλέον υπάρχει υγεία. Υπάρχουν πρόσωπα που αγαπάνε την ομάδα και το δείχνουν. Γίνονται κινήσεις ενίσχυσης ενώ υπάρχει οικονομική συνέπεια, πράγμα πολύ σημαντικό τη σημερινή εποχή. Βλέπω να γίνεται κάτι καλό. Δεν ήλθα στην ΑΕΚ για να φύγω! Στο μυαλό μου και στο μυαλό των συμπαικτών μου υπάρχει μια πολύ καλή προοπτική».

Τι μπορεί να περιμένει η ΑΕΚ ενόψει της συνέχειας; «Η χθεσινή νίκη ήταν πολύ σημαντική, για ψυχολογικούς κυρίως λόγους. Θέλαμε το θετικό αποτέλεσμα για να νιώσουμε λίγο πιο άνετα. Πρέπει πρώτα να διασφαλίσουμε την παραμονή μας, κι ας μην αρέσει σε κάποιους αυτό, και στη συνέχεια να διεκδικήσουμε το κάτι παραπάνω».

Keywords
Τυχαία Θέματα