Παπαδημητρίου: Να χτίσουμε αυτοκρατορία

21:37 2/4/2012 - Πηγή: AEK365

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ έγραψε ιστορία μετά την κατάκτηση του πρώτου Πρωταθλήματος στην ιστορία της και ο Κώστας Παπαδημητρίου που μαζί με τον Θανάση Μιιχαήλ ανέλαβε το τμήμα πριν από τέσσερα χρόνια και όταν αυτό παρέπαιε, έχουν κάθε λόγω να είναι ικανοποιημένοι. Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής μίλησε στο gazzetta.gr για όλους και για όλα, αφού ο κ. Μιχαήλ βρισκόταν στο εξωτερικό, ενώ στην συνέχεια δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την κατάσταση που επικρατεί στην ΠΑΕ.

Αναλυτικά:

Πρόεδρε πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της ΑΕΚ στο γυναικείο βόλεϊ. Θα ήθελα να μας πει πως το έζησες. Ποια ήταν τα πρώτα σου συναισθήματα.

«Ήταν μια απέραντη χαρά και ευτυχία. Από την πρώτη στιγμή που μαζί με τον Θανάση Μιχαήλ αναλάβαμε το τμήμα, είχαμε ως στόχο να πάμε την ομάδα στην κορυφή. Για εμένα η ΑΕΚ σημαίνει τίτλοι. Βάλαμε από την αρχή τον πήχη ψηλά και με δεδομένες τις δυσκολίες που υπήρξαν, φτάσαμε σχετικά γρήγορα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Λέγοντας για δυσκολίες ποιες ήταν οι μεγαλύτερες;

«Όταν αναλάβαμε την ομάδα δεν υπήρχε ούτε μία αθλήτρια στο ρόστερ. Όλες ήταν ελεύθερες και απλήρωτες. Είχαμε λίγο χρόνο και παρά τα χρήματα που ξοδέψαμε δεν καταφέραμε να ανέβουμε. Την δεύτερη χρονιά μας βοήθησε και η Ερασιτεχνική, είχαμε και χρόνο και μπορέσαμε να ανέβουμε, ωστόσο κανείς μας δεν ξεχνάει τις δυσκολίες του ξεκινήματος. Η μεγαλύτερη όπως ανέφερα ήταν το χτίσιμο της ομάδας. Όποια παίκτρια παίρναμε τηλέφωνο για να έρθει, δεν ήθελε επειδή η ΑΕΚ είχε κακό όνομα. Άλλη μεγάλη δυσκολία ήταν και το γηπεδικό. Κάναμε αλλού προπονήσεις και αλλού αγώνες με συνέπεια και χρήματα να ξοδεύουμε, αλλά και η ομάδα να μην είναι όπως πρέπει».

Το πρωτάθλημα ήρθε και μάλιστα αήττητο, πως κρίνεις την απώλεια του Κυπέλλου χωρίς καν η ομάδα να πάει στον τελικό;

«Είναι κάτι που μας στεναχωρεί όλου και στερεί την δυνατότητα ενός ακόμα τίτλου, καθώς ως ομάδα αξίζαμε και τους δύο. Ωστόσο μία πολύ κακή εμφάνιση που κάναμε στον Ρέντη, μας στερεί έναν τίτλο και μας στεναχωρεί. Ωστόσο δεν παύει η ομάδα να κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της αήττητη και γι' αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε προπονητή και αθλήτριες».

«Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι ξεχωριστός»

Στην φιέστα το γήπεδο γεμάτο. Περιμένατε πως λόγω της απώλειας του Κυπέλλου θα υπήρχε μια μικρή απογοήτευση;

«Ο κόσμος της ΑΕΚ το έχω πει πως είναι ξεχωριστός. Γεμίζει το γήπεδο σε κάθε παιχνίδι και τον ευχαριστούμε πολύ. Έχει βοηθήσει τα μέγιστα γιατί και οι αθλήτριες έχουν ένα επιπλέον κίνητρο και και είμαι σίγουρος πως στο μέλλον θα την βοηθάει για να έρθουν και άλλες».

Τι σας έκανε να ασχοληθείτε με το βόλεϊ γυναικών και όχι με κάποιο άλλο τμήμα της ΑΕΚ;

«Θα το χαρακτήριζα τυχαίο. Όταν ανέλαβε ο Δημήτρης ο Χατζηχρήστος την Ερασιτεχνική ΑΕΚ, κατάφερε να βρει 9 επιχειρηματίες οι οποίοι και βάλαμε όλοι από 15.000 ευρώ για

Keywords
Τυχαία Θέματα