Παντρεύεται το πρώτο ομοφυλόφιλο ζευγάρι στη Γαλλία!

10:06 29/5/2013 - Πηγή: AEK365

Ο νέος νόμος της Γαλλίας που επιτρέπει το γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων θα εγκαινιαστεί σήμερα το απόγευμα με τον πρώτο γάμο γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου να διεξάγεται στο δημαρχείο του Μονπελιέ.

Το γάμο του Βενσάν Οτέν και του Μπρούνο Μπουαλό θα τελέσει ο δήμαρχος της πόλης, που προέρχεται από το σοσιαλιστικό κόμμα.

Ο γάμος γίνεται υπό τον φόβο πιθανών διαμαρτυριών, μετά και από την ογκώδη εκδήλωση διαμαρτυρίας της Κυριακής κατά των γάμων των ομοφυλόφιλων. Δεκάδες είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στο Παρίσι, όπου έγινε η κεντρική εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Οι διαδηλωτές, που υποστηρίζονται από την Καθολική Εκκλησία και μερικούς κεντροδεξιούς και ακροδεξιούς πολιτικούς, ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται το δικαίωμα των παιδιών να έχουν γονείς του αντίθετου φύλου.

Σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα, η υπουργός Οικογένειας Ντομινίκ Μπερτινοτί ανακοίνωσε ότι δεν θα παραστεί τελικά στον γάμο, όπως αρχικά προτίθετο, ενώ η υπουργός Δικαιωμάτων των Γυναικών Ναζάτ Βαλό Μπελκασέμ ανακοίνωσε ότι θα παραστεί ιδιωτικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα