Παντού κουνέλια!

12:03 4/11/2012 - Πηγή: AEK365

Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το μικρό νησί της Ιαπωνίας Okunoshima φιλοξενούσε εργοστάσια για την παραγωγή δηλητηριωδών αερίων.

Και σίγουρα δεν θα ήταν το μέρος όπου θα σκεφτόσασταν να περάσετε ένα ειδυλλιακό απόγευμα. Αυτό όμως ίσχυε πριν την επιδρομή των κουνελιών... που μεταμόρφωσαν το νησί από «θανατηφόρο» σε έναν επίγειο μικρό «παράδεισο» για οικόσιτα ζώα, και πιο συγκεκριμένα για κουνέλια.

Εδώ και 16 χρόνια, το Okunoshima, που βρίσκεται λίγα μόλις μίλια ανοικτά των ακτών

της Takehara, εγκαταλείφθηκε από τους εργάτες που παρήγαγαν πέντε διαφορετικά είδη δηλητηριωδών αερίων στις εγκαταστάσεις του νησιού, δίνοντας τη θέση τους σε... κοτέτσια και καταπράσινες αυλές, λαχανόκηπους και περιφραγμένους χώρους για τα συμπαθή τετράποδα.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, τα κουνέλια έφτασαν στο νησί Okunoshima όταν το 1971,μαθητές που το επισκέφτηκαν άφησαν εκεί οκτώ κουνέλια που είχαν μαζί τους.

Σήμερα ζουν εκεί περισσότερα από 300 είδη, τα οποία αν και άγρια είναι ιδιαίτερα «φιλόξενα» απέναντι στους επισκέπτες.

Όσο για την επισκεψιμότητα στο νησί, έχει αυξηθεί, καθώς τα σχολεία που οργάνωναν εκδρομές σε αυτό, ώστε οι μαθητές τους να επισκεφτούν το μουσείο της περιοχής, έχουν τώρα έναν ακόμη λόγο να το πράξουν.

Μάλιστα υπάρχουν και ταξιδιωτικά πρακτορεία που δελεάζουν τους τουρίστες προσφέροντας τους πακέτα με την ονομασία «Ας παίξουμε με τα κουνέλια».

Keywords
Τυχαία Θέματα