Προβάδισμα πρόκρισης η ΑΕΚ

15:28 24/9/2014 - Πηγή: AEK365

Θετικό ξεκίνημα στην φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος έκανε η ΑΕΚ. Η Ένωση πήρε σχετικά εύκολα τον βαθμό της ισοπαλίας στην Κομοτηνή (0-0), χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά από τον Πανθρακικό σε κανένα σημείο του αγώνα, ενώ αντίθετα ήταν εκείνη που έδειξε με την -κατά διαστήματα- υπεροχή της ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από το ματς.

Παρά τη διαφορά των δύο ομάδων σε αγωνιστική ετοιμότητα (ο Πανθρακικός έχει μπει προ πολλού στις επίσημες

υποχρεώσεις του, ενώ η ΑΕΚ έχει υποστεί ένα... βασανιστήριο αναμονής), οι Κιτρινόμαυροι κατάφεραν να επιβληθούν πλήρως στο πρώτο μισό του αγώνα, να τον ελέγξουν και να δημιουργήσουν κάποιες ευκαιρίες για γκολ (με κορυφαία την κεφαλιά του Πλατέλλα). Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο η έλλειψη ρυθμού φάνηκε και η ΑΕΚ δεν κατάφερε να διατηρήσει την ίδια ένταση στο παιχνίδι της, παίρνοντας ωστόσο το μίνιμουμ αυτού που ήθελε, χωρίς να... προβληματιστεί ιδιαίτερα.

Υπεροχή, αλλά χωρίς γκολ...

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν... αναγνωριστικά για την ΑΕΚ, όμως δεν της πήρε πολύ χρόνο για να δείξει μέσα στο γήπεδο ότι σκοπός της ήταν να ελέγξει την κατάσταση, να κάνει αυτή το παιχνίδι και να ψάξει το γκολ. Η πρώτη ...υποψία ευκαιρίες ήταν μια κεφαλιά του Αραβίδη στο 13', με τη μπάλα να φεύγει άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα ήρθε η πρώτη μεγάλη στιγμή του αγώνα: ο Πεταυράκης έκανε μια εξαιρετική σέντρα, ο Πλατέλλας πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και έκανε μια «σκαστή» κεφαλιά, όμως ο Αθανασιάδης κατάφερε με υπερένταση να αποτρέψει το 0-1 για την Ένωση...

Στο 27' ο Μάνταλος έκανε ένα καλό σουτ έξω από την περιοχή, όμως ο Αθανασιάδης μπλόκαρε, ενώ στο 37' ο Θρακιώτης άσος έγινε αποδέκτης μιας καλής κάθετης μπαλιάς από τον Αραβίδη, όμως μπήκε στη φάση νωθρά και κόπηκε. Στο 45' ήταν η σειρά του επιθετικού της ΑΕΚ να βρει σε θέση βολής, όμως το τελείωμά του ήταν κακό. Έτσι, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Ένωση να έχει την υπεροχή στην εικόνα του αγώνα και στους αριθμούς (62% κατοχή μπάλας, 6 τελικές - οι τρεις στο τέρμα, έναντι μόλις μιας εκτός εστίας για τον Πανθρακικό), αλλά χωρίς να έχει καταφέρει να βρει δίχτυα.

Δεν μπήκε δυναμικά...

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε στο γήπεδο αφήνοντας στα αποδυτήρια τη... φόρα που είχε αποκτήσει από το πρώτο. Ο Πανθρακικός κατάφερε να εξισορροπήσει το παιχνίδι, να κρατήσει περισσότερο τη μπάλα, να προσπαθήσει (ανεπιτυχώς) να βρει διαδρόμους για την εστία του Ανέστη. Ωστόσο, η πρώτη καλή στιγμή ήταν και πάλι για την ΑΕΚ και προήλθε από μια ωραία εκτέλεση φάουλ του Μπαρμπόσα, στο 61', με τη μπάλα να περνά λίγο έξω.

Στο 77' ο Μάνταλος έκανε μια ωραία προσωπική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή, έφτασε στη γραμμή του άουτ, όμως στο γύρισμα που έκανε στο πέναλτι δεν ακολουθούσε κανείς συμπαίκτης του. Αυτή ήταν και η τελευταία ουσιαστική στιγμή του αγώνα, αφού σε κάποιες επισκέψεις του στην περιοχή της ΑΕΚ ο Πανθρακικός δεν κατάφερε να απειλήσει (μόνη του καλή στιγμή ήταν ένα μακρινό σουτ του Ντιγκινί στις καθυστερήσεις), ενώ και η Ένωση δεν μπόρεσε να δημιουργήσει άλλη ευκαιρία, με το 0-0 να είναι το τελικό σκορ.

Πανθρακικός: Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Τσουμάνης, Σερφά, Εμπόου, Λαδάκης, Μεχία (82' Πέρεθ), Μπαϊκαρά, Τζάνης (57' Κάσες), Αράμπα (57' Ντε Σόουζα), Ντιγκινί.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Πεταυράκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Κορδέρο, Ανάκογλου (90+ Ρόβας), Πλατέλλας (85' Ντούνης), Μπαρμπόσα, Μάνταλος, Αραβίδης (72' Ντακόλ).

16.30 Με μαύρες φανέλες, κίτρινο σορτσάκι και μαύρες κάλτσες αγωνίζεται η ΑΕΚ

16.28 Σχεδόν γεμάτο το πέταλο των οπαδών της ΑΕΚ!

16.26 Οι δύο ομάδες κάνουν την επίσημη εμφάνισή τους στο γήπεδο

16.09 Πάνω από 300 ΑΕΚτζήδες αυτή τη στιγμή στις εξέδρες και η προσέλευση συνεχίζεται

15.33 Mαζί με τους παίκτες βόλτα στον αγωνιστικό χώρο έκανε και ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς

15.21 Ελάχιστος κόσμος τούτη την ώρα στο γήπεδο. Θυμίζουμε ότι το ματς αρχίζει στις 16.30

15.08 Η ΑΕΚ έφτασε στο γήπεδο και οι παίκτες έκαναν ήδη την πρώτη αναγνωριστική βόλτα στον αγωνιστικό χώρο

Keywords
Τυχαία Θέματα