Πάμε… Euro!

23:25 10/10/2011 - Πηγή: AEK365

Μπορεί η Ελλάδα να χρειάζεται τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας στην Τιφλίδα για να πάρει την πρόκριση στα τελικά του Euro 2012, ωστόσο οι Έλληνες διεθνείς θα παλέψουν για τη νίκη απέναντι στην Γεωργία (11/10, 20:00, aek365.gr, Mega).

Όλα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες και οι φήμες περί πριμ των Κροατών στους αντιπάλους μας, έχουν πισμώσει τους Διεθνείς μας οι οποίοι θέλουν να κάνουν

το 2x2 στα δύο πιο σημαντικά, όπως αποδείχθηκε, ματς του ομίλου και να πάρουν το «χρυσό» εισιτήριο.

Παράλληλα, ο Φερνάντο Σάντος θέλει να διευρύνει το ρεκόρ αγώνων χωρίς ήττα.

Η Ελλάδα πάει...Euro ακόμα και με ισοπαλία, αλλά όπως τόνισε και ο Κώστας Κατσουράνης κατά την αναχώρηση της αποστολής το πρωί της Δευτέρας: «Όταν πας για την ισοπαλία, χάνεις» και γι αυτό στόχος της «επίσημης αγαπημένης» είναι η νίκη.
Το 2-0 επί της Κροατίας στο «Γ. Καραϊσκάκης» την έβαλε ξανά μπροστά στον 6ο όμιλο και έκανε το πρώτο βήμα για να πάρει το εισιτήριο για την διοργάνωση που θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα, τα πράγματα πλέον είναι ξεκάθαρα μετά την απόφαση του Φερνάντο Σάντος να ανακοινώσει εκείνους που προορίζει για βασικούς. Ο Τζόρβας θα κάτσει κάτω από τα δοκάρια και μπροστά του κατά τα τρία τέταρτα θα έχει διαφορετικά πρόσωπα από το ματς με την Κροατία. Δεξιά θα αγωνιστεί ο Βύντρα που είχε περάσει ως αλλαγή στο «Καραϊσκάκης» και είχε πάρα πολύ καλή απόδοση, ενώ την αριστερή πτέρυγα θα καλύψει ο Νίκος Σπυρόπουλος. Στο πλευρό του Παπασταθόπουλου στο κέντρο της άμυνας επανέρχεται ο Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Η τριάδα του κέντρου παραμένει η ίδια σε επίπεδο προσώπων, αλλά αλλάζουν οι ρόλοι. Ως «σκούπα» θα παίξει αυτή τη φορά ο Τζιόλης, τον οποίο ο Σάντος δείχνει να στηρίζει παρά τη μέτρια απόδοση που είχε ο Έλληνας μέσος κόντρα στην Κροατία, ενώ μπροστά του θα παίξουν Κατσουράνης και Καραγκούνης.

Όσο για την επιθετική τριπλέτα, αυτή θα αποτελείται από τους Γκέκα, Σαλπιγγίδη και Χαριστέα σε διαρκή κίνηση και αλλαγή θέσεων.

Εκτός πλάνων πέρα από τον τραυματία Βασίλη Τοροσίδη, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής λόγω καρτών ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο Γιώργος Σαμαράς και ο Γιάννης Ζαραδούκας.

Αντίθετα, εσπευσμένα κλήθηκαν οι Σκόνδρας και Μαλεζάς.
Στα αξιοσημείωτα, η επιστροφή του Άγγελου Χαριστέα στη βασική ενδεκάδα μετά από δεκαέξι μήνες και τρία χρόνια μετά το τελευταίο του επίσημο γκολ.

Στην αντίπερα όχθη, ο Τιμούρ Κετσμπάγια θα βασιστεί στο... σύνηθες 4-5-1 με δύο αμυντικά χαφ, το οποίο θα απαρτίζουν οι: Ρεβισβίλι, Κιζανισβίλι, Κουμπούτια, Κάσια, Καλάντζε, Κανκάβα, Κομπιασβίλι, Ταργκαμάντζε, Ιασβίλι, Μαρτσβαλάντζε και Μτσεντλίντζε.

Οι Γεωργιανοί μπορεί να μην έχουν κάποιο βαθμολογικό κίνητρο, ωστόσο, όπως τόνισε και ο νεαρός τεχνικός στην συνέντευξη Τύπου, θα παίξουν για την φανέλα τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα