Ουκρανία: Ο διαδηλωτής που βασανίστηκε τώρα είναι καταζητούμενος!

22:16 31/1/2014 - Πηγή: AEK365

Λίγες ώρες αφού εμφανίστηκε βασανισμένος μετά την οχταήμερη εξαφάνισή του, ο Ουκρανός αντικυβερνητικός ακτιβιστής Ντμίτρο Μπουλάτοφ αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της σύλληψης.

Ο 35χρονος Μπουλάτοφ, εκ των επικεφαλής της ομάδας AutoMaidan που περιπολεί τους δρόμους γύρω από την Πλατεία Ανεξαρτησίας όπου χτυπά εδώ και εβδομάδες ο παλμός της αντικυβερνητικής εξέγερσης, καταγγέλλει ότι απήχθη και βασανίστηκε. Ο Ντμίτρο Μπουλάτοφ , ο οποίος βρέθηκε βάναυσα κακοποιημένος στα περίχωρα του Κιέβου, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ποιοι τον απήγαγαν, όμως μιλούσαν με ρωσική προφορά. Ο ακτιβιστής είπε ότι

τον κάρφωσαν από τις παλάμες σε σταυρό -«με σταύρωσαν δήλωσε»-, του έκοψαν το αυτί και χάραξαν το πρόσωπό του. Έπειτα από μία εβδομάδα ξυλοδαρμού τον άφησαν στο δάσος.

Στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε επικράτησε ένταση αφότου έγινε γνωστό πως εμφανίστηκε στη λίστα καταζητούμενων της ουκρανικής αστυνομίας. Στην κλινική έφτασαν αστυνομικοί και εισαγγελείς, ενώ ταυτόχρονα έσπευσαν υποστηρικτές του εν μέσω φόβων ότι θα τον συλλάβουν κατηγορώντας τον για πρόκληση μαζικών ταραχών, όπως μεταδίδει το BBC.

Ο νέος νόμος για υπό όρους αμνηστία σε κρατούμενους διαδηλωτές που υπεγράφη την Παρασκευή από τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανούκοβιτς δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ. Η αντιπολίτευση τον έχει όμως εκ των προτέρων απορρίψει διότι η αμνηστία συναρτάται από την εκκένωση κτιρίων που έχουν καταληφθεί από διαδηλωτές.

Ο πρόεδρος Βίκτορ Γιανούκοβιτς, ο οποίος βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια με «υψηλό πυρετό», κατηγόρησε την Πέμπτη την αντιπολίτευση ότι επιδιώκει να αναφλέξει την κατάσταση συνεχίζοντας τις διαδηλώσεις παρά τις κινήσεις, που όπως υποστήριξε, κάνει η κυβέρνηση και τη Βουλή προς αποκλιμάκωση της κρίσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα