Όταν ο Μίμης τους ''σκότωσε'' μέσα στο Φάληρο (VIDEO)

10:20 9/11/2013 - Πηγή: AEK365

Άλλες εποχές... Πιο αγνές ίσως, πιο ξεχωριστές. Έτος 1975, σαν σήμερα 9 Νοεμβρίου και η ΑΕΚ πάει στο Φάληρο να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα. Ήταν η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος και η Ένωση μετράει ήδη 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, καθώς είχε κερδίσει κατά σειρά την Καστοριά στη Φιλαδέλφεια (4-0), τον Πανιώνιο στη Νέα

Σμύρνη (0-2) και την Παναχαϊκή (5-1) επίσης στη Φιλαδέλφεια.

Πήγε λοιπόν, την 4η αγωνιστική στο Φάληρο και πήρε κι εκεί σπουδαία νίκη με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μίμη Παπαϊωάννου. Η ΑΕΚ κέρδισε 0-2 τον Ολυμπιακό με δύο γκολ του Μίμη στο δεύτερο ημίχρονο κάνοντας το 4 στα 4 και βάζοντας πλώρη από νωρίς για τον τίτλο. Τελικά, όμως τον έχασε στο φινάλε από τον ΠΑΟΚ τερματίζοντας εκείνη τη σεζόν δεύτερη με 44 βαθμούς σε 30 παιχνίδια, ενώ ο ΠΑΟΚ συγκέντρωσε 49 πόντους.

Στην ουσία η ΑΕΚ... χάρισε το πρωτάθλημα στους Θεσσαλονικείς καθώς στις τελευταίες 7 αγωνιστικές μέτρησε μόλις δύο νίκες, έχασε τέσσερις φορές (εκ των οποίων η μία 1-0 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα) και ήρθε ισόπαλη μία φορά. Το διπλό στο Φάληρο σαν σήμερα πάντως έμεινε... Για την ιστορία ο Ολυμπιακός τερμάτισε τρίτος κάτω από την ΑΕΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα