Όταν η ζωή παίζει... μπάλα (VIDEO)

17:30 27/3/2015 - Πηγή: AEK365

The Two Escobars

Αντρές και Πάμπλο. Ο ποδοσφαιριστής και το αφεντικό των καρτέλ. Δύο διαφορετικοί κόσμοι που όμως τέμνονται. Εκπληκτικό υλικό, φανταστικές συνεντεύξεις και αποκαλύψεις για τον θάνατο του νεαρού αμυντικού. Η δολοφονία του είχε σχέση με τα καρτέλ και αν δεν είχε σκοτωθεί ο Πάμπλο Εσκομπάρ μήπως τα πράγματα ήταν διαφορετικά;

When We Were Kings

Κινσάσα, 1974. Μοχάμεντ Άλι και Τζορτζ Φόρμαν ταξιδεύουν στην Αφρική για το θρυλικό "Rumble in the Jungle". Ένα από τα κορυφαία αθλητικά ντοκιμαντέρ που αποτελείται αποκλειστικά από βίντεο των πρωταγωνιστών του αγώνα.

Φοβερές σκηνές με τον Μοχάμεντ Άλι αλλά και των παροξυσμό που επικράτησε στη χώρα (Ζαΐρ πλέον Δημοκρατία του Κόνγκο) για το γεγονός.

Red Army

Μέσα από την ιστορία της θρυλικής ομάδας χόκεϊ της Σοβιετικής Ένωσης σκιαγραφείται η εικόνα του καθεστώτος και του πως αντιμετώπιζε τον αθλητισμό. Οι πρωταγωνιστές μιλούν για τις μέρες της δόξας αλλά και το παρασκήνιο. Κάτι πολύ περισσότερο από ένα ντοκιμαντέρ για το χόκεϊ

One Day in September

Πολιτική και αθλητισμός συναντιούνται με τραγικά αποτελέσματα. Το κορυφαίο ντοκιμαντέρ για τα όσα συνέβησαν τον μαύρο Σεπτέμβρη του 1972 στον Ολυμπιάδα του Μονάχου. Ξεσκεπάζει τον ρόλο της Ολυμπιακής Επιτροπής αλλά και τον γερμανικών αρχών σε ένα από τα διασημότερα τρομοκρατικά χτυπήματα όλων των εποχών.

Hoop Dreams

Τα ταξίδι δύο παιδιών προς το όνειρο να αγωνισθούν στο ΝΒΑ. Ο αγώνας και η σκληρή πραγματικότητα πίσω από τον λαμπερό κόσμο του αμερικάνικου μπάσκετ. Το ταλέντο και η σκληρή δουλειά είναι τελικά αρκετά για να κάνει κάποιος καριέρα;

The Rise and Fall of ECW

Απέναντι στον στιλιζαρισμένο κόσμο του wrestling μια παρέα τρελών δημιουργεί τη δικιά της... ομοσπονδία όπου η λέξη "fake" δεν υπάρχει. Ο κόσμος επιβραβεύει την τρέλα της ECW και την κάνει παναμερικανικό φαινόμενο. Η σύγκρουση όμως με την σκληρή πραγματικότητα του αθλήματος και της κοινωνίας θα είναι σφοδρή. Εξαιρετικό.

Beyond The Mat

Ο κόσμος του wrestling όταν σβήνουν τα φώτα και τα είδωλα ξεπέφτουν. Ένας φανατικός του αθλήματος συναντά ξεπεσμένους σταρ και νεαρούς που ρισκάρουν τα πάντα για μια θέση στην ελίτ του χώρου. Συγκλονιστικές οικογενειακές ιστορίες αθλητών και υλικό που συγκινεί.

Senna

Τα σχόλια είναι περιττά. Ο μύθος της F1 με το τραγικό τέλος σε ένα εκπληκτικό ντοκιμαντέρ που εστιάζει στον άνθρωπο πίσω από το προστατευτικό κράνος. Γυρισμένο εξαιρετικά με υλικό που συγκλονίζει.

Unforgivable Blackness: The Rise and Fall of Jack Johnson

Η ιστορία του μποξέρ Τζακ Τζόνσον, του πρώτου Αφροαμερικανού που κέρδισε τον τίτλο του πρωταθλητή βαρέων βαρών. Η κοινωνία της εποχής δεν μπορούσε να συγχωρέσει το χρώμα του και το γεγονός ότι κέρδιζε εύκολα τους λευκούς. Εκπληκτικό.

The Class Of 92'

Τα χρυσά μωρά του Φέργκιουσον από την προώθηση στην πρώτη ομάδα μέχρι τον θρίαμβο του 1999. Μπέκαμ, Γκιγκς, Σκόουλς, Μπατ και τα αδέλφια Νέβιλ μιλούν για την πορεία τους στην Μάντσεστερ, τις στιγμές δόξας και τις πίκρες. Ένα εξαιρετικό ποδοσφαιρικό ντοκιμαντέρ ακόμα και για αυτούς που δεν είναι φίλοι της Γιουνάιτεντ.

Murderball

Η αμερικάνικη ομάδα ράγκμπι τετραπληγικών προετοιμάζεται για συμμετάσχει στην παραολυμπιάδα της Αθήνας. Ο αγώνας, οι αντιπαλότητες και οι ανθρώπινες ιστορίες σε αυτό το πολύ δυνατό ντοκιμαντέρ. Σοκάρει η σκληρότητα αλλά και το που μπορεί να φτάσει η αντιπαλότητα. Συγκλονίζει η δύναμη αυτών των ανθρώπων.

Undefeated

Μετά από χρόνια αποτυχιών οι Tigers του Μέμφις (αμερικάνικο ποδόσφαιρο) προσπαθούν να αλλάξουν τη μοίρα τους. Καταλυτικό ρόλο παίζει ο νέος προπονητής Μπιλ Κόρτνεϊ που καταφέρνει να μεταμορφώσει αυτή τη loser ομάδα σε μια δυνατή οικογένεια νικητών.

Pumping Iron

Ο δρόμος κορυφαίων body builder προς τους διαγωνισμούς για τον Mr Olympia και τον Mr Universe 1977. Ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ απέναντι στον ντροπαλό τότε Λου Φερίνο και τον θηριώδη Σερζ Νουμπρέ. Η σκληρή προπόνηση και η ζωή πίσω από τα φώτα. Ιστορίες ανθρώπων που δεν τα κατάφεραν όπως ο Σβαρτζενέγκερ και ένας εκπληκτικός τρόπος να λύσεις το πρόβλημα του... πάρκινγκ.

Once in a Lifetime: The Extraordinary Story of the New York Cosmos

Η άνοδος και η πτώση της Κόσμος της Νέας Υόρκης. Το όνειρο του μεγιστάνα Στιβ Ρος να κάνει το ποδόσφαιρο δημοφιλές στις ΗΠΑ. Τα απίστευτα ποσά, ο Πελέ, ο Μπεκενμπάουερ, η τρελή ζωή των 70's και τα γεμάτα στάδια.

Goal Keepers

Ένας Γερμανός προπονητής ταξιδεύει στο Ισραήλ για να διδάξει τη θέση του τερματοφύλακα σε έναν νεαρό Ισραηλινό και έναν Παλαιστίνιο. Η πορεία μέχρι το μεγάλο τουρνουά νέων σε μια αραβική πόλη και το πως ο αθλητισμός μπορεί να λύσει διαφορές που δεν μπορεί να λύσει η πολιτική.

Hitman Hart: Wrestling With Shadows

Ο κόσμος του wrestling μέσα από την ιστορία ενός από τους μεγαλύτερους σταρ που γνώρισε το άθλημα. Υλικό μέσα από τα αποδυτήρια, άγνωστες ιστορίες και συνεντεύξεις. Τα όνειρα, οι μεγάλες στιγμές και η τραγική αποκαθήλωση ενός ειδώλου σε ένα από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ για το άθλημα.

The Beautiful Game

Η δύναμη του ποδοσφαίρου στη σύγχρονη Αφρική. Πως το άθλημα αλλάζει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων και δίνει μια διέξοδο από τη δύσκολη καθημερινότητα. Διαφορετικές ιστορίες ανθρώπων από διαφορετικές χώρες με παρανομαστή την αγάπη για το... όμορφο παιχνίδι.

The Other Final

Απογοητευμένος από τον αποκλεισμό της Ολλανδίας από το Μουντιάλ του 2002 ένας φανατικός του ποδοσφαίρου οργανώνει ένα παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων που βρίσκονταν, τότε, στις δύο χαμηλότερες θέσεις της FIFA. Μπουτάν εναντίον Μοντσεράτ την ίδια ημέρα με τον τελικό του Μουντιάλ σε ένα ματς γνωστό ως "Ο Άλλος Τελικός".

The Referee

Σουηδικό ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με θέμα τον διαιτητή Μάρτιν Χάνσον και την αγώνα του να πάει στο Μουντιάλ του 2010. Οι δημιουργοί τον ακολούθησαν σε όλη την πορεία του. Από το χωριό του στα μεγάλα γήπεδα και τη... μαύρη νύχτα στο Παρίσι.

Puskás Hungary

Το πορτραίτο του θρυλικού Μαγυάρου μέσα από ένα σπάνιο ντοκιμαντέρ. Πως το παιδί από το Κίπεστ έφτασε να είναι ο απόλυτος ποδοσφαιρικός σταρ. Από τα καλύτερα ποδοσφαιρικά ντοκιμαντέρ προσωπογραφιών.

Bigger Stronger Faster

Ο κόσμος του body building και των στεροειδών από μια διαφορετική ματιά. Πόσο υποκριτική είναι η κοινωνία μας στο θέμα του ντόπιπνγκ και της παράνομης χρήσης σκευασμάτων; Ένα οδοιπορικό μέσα από μια οικογενειακή ιστορία με διάσημους γκεστ σταρ.

*Ακολουθούν σε βίντεο μερικά από τα ντοκιμαντέρ που έχουν ανέβει ολόκληρα στο youtube.

** Πατώντας πάνω στο όνομα κάθε ντοκιμαντέρ μπορείτε να δείτε την παρουσίαση του στο imdb.

Keywords
video, η ζωη, ζωη, one day, οικογενειακες ιστοριες, new york, kings, red, army, Χόκεϊ, νβα, wrestling, fake, mat, σταρ, senna, jack, Johnson, class, αθηνα, loser, iron, builder, olympia, universe, lifetime, york, cosmos, ρος, ηπα, goal, hitman, beautiful, game, fifa, hungary, building, youtube, imdb, γερμανος, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , ομαδα διας, www.youtube.com, Καλή Χρονιά, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, μουντιαλ 2014, κοινωνια, αποτελεσματα, imdb, one day, βιντεο, χωρες, αθλητικα, αφρικη, γηπεδα, δημοκρατια, δουλεια, ηπα, θεμα, ισραηλ, μπασκετ, μωρα, νβα, ντοκιμαντερ, ονειρα, ονειρο, σταρ, hitman, olympia, youtube, αγαπη, αθλητισμος, ανοδος, απιστευτα, γεγονος, δυναμη, δειτε, δρομος, ευκολα, υπαρχει, ιδια, εικονα, μαυρο, ματια, μοιρα, μπορειτε, μυθος, μοχαμεντ αλι, μοχαμεντ, νυχτα, ομαδα, παντα, οικογενεια, ονομα, παιδι, παρουσιαση, παρισι, ποδοσφαιρο, πελε, μποξερ, πρωταγωνιστες, ρος, ρολο, σβαρτζενεγκερ, σκηνες, σχολια, τρελα, χρωμα, αντρες, αφεντικο, αγωνας, building, beautiful, class, φιλοι, fifa, jack, goal, χωρα, wrestling, lifetime, loser, builder, μπεκαμ, μουντιαλ, new york, παιχνιδι, red, ταξιδι, θεσεις, υλικο, universe, york
Τυχαία Θέματα