Όταν η ΑΕΚ πάγωσε το Μπερναμπέου!

10:51 22/10/2014 - Πηγή: AEK365

Είκοσι μέρες πριν η ΑΕΚ είχε δείξει μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια τα δόντια της στη Βασίλισσα. Την είχε στήσει στη γωνία και το τελικό 3-3 μάλλον κολάκευε τους Ισπανούς. Εκνευρισμένος ο Γκούτι μετά το ματς απειλούσε στη Μεικτή Ζώνη. «Ελάτε στη Μαδρίτη και θα σας διαλύσουμε» φώναζε με τον υπέυθυνο Τύπου της Ρεάλ να τον τραβάει.

Το βράδυ της 22ας Οκτωβρίου 2002 λοιπόν ΑΕΚ ταξίδεψε

στην ισπανική πρωτέυουσα. Απέναντι σε μια Ρεάλ που διψούσε για εκδίκηση, απέναντι σε μια ομάδα με το ποιοτικότερο ίσως ρόστερ όλων των εποχών η ΑΕΚ όχι μόνο δεν υποτάχτηκε αλλά κατάφερε να γράψει ιστορία. Έφυγε από το «Μπερναμπέου» με ψηλά το κεφάλι και ας βρέθηκε να χάνει με 2-0. Έχουν περάσει 12 χρόνια αλλά εκείνο το βράδυ είναι και θα είναι για πάντα στην καρδιά και το μυαλό μας. Το βράδυ που η μεγάλη ΑΕΚ έκανε τους Μαδριλένους να υποκλιθούν και την Ευρώπη να παραμιλάει για την ομάδα με τα κιτρινόμαυρα που ντρόπιασε τους Galacticos.

Όλα ξεκίνησαν ιδανικά για τη Ρεάλ με τον Ρονάλντο να κάνει όργια και τον ΜακΜάναμαν να εκτελεί. 2-0 στο ημίχρονο και όλα προμήνυαν ένα εύκολο βράδυ για τους Μαδριλένους. Βλέποντας την ομάδα να χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ για να συνέλθει ο Μπάγεβιτς βγάζει στο 54' Τσιάρτα και Νικολαΐδη, ενώ αργότερα κάνει αλλαγή και τον Γεωργάτο περνώντας στη θέση του τον Σεντένο. Ο Κοσταρικανός με τον Ίβιτς αλλάζουν το ματς. Η ΑΕΚ πατάει καλύτερα στο γήπεδο και πίεζει τη Ρεάλ. Το γκολ του Κατσουράνη στο 75' κόβει τα πόδια των Ισπανών με την Ένωση να παίζει καταπληκτικά. Τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος ο Ίβιτς κάνει εντυπωσιακή ενέργεια και ο Σεντένο δεν αστοχεί. 2-2 και το Μπερναμπέου παγώνει. Λίγα λεπτά αργότερα χειροκροτεί αυτή την ελληνική ομάδα που πάλεψε όπως καμία άλλη μέσα στον σπίτι των Galacticos. Την μοναδική που έχει πάρει αποτέλεσμα μέσα στο σπίτι της Βασίλισσας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Σαλγκάδο, Ιέρο, Ελγκέρα, Ρ. Κάρλος (75'Μπράβο), Καμπιάσο, Θελάδες, Ζιντάν (61'Σολάρι), ΜακΜάναμαν (82'Μινιάμπρες), Γκούτι, Ρονάλντο
ΑΕΚ: Χιώτης, Ζαγοράκης, Κωστένογλου, Ράιτ, Καψής, Κασάπης, Κατσουράνης, Γεωργάτος (69'Σεντένο), Λάκης, Τσιάρτας (54'Μαλαδένης), Νικολαΐδης (54'Ιβιτς).

Keywords
Τυχαία Θέματα