Όσους θέλει και την σέβονται, τους κρατάει

15:56 18/6/2013 - Πηγή: AEK365

Το να κάτσω να γράψω «εμείς σας τα λέγαμε, μη βιάζεστε» κι όλα τα σχετικά, το βρίσκω εντελώς περιττό. Όποιος παρακολουθεί την αρθρογραφία της «ΩΡΑΣ», έχει βαρεθεί να τα διαβάζει. Κυρίως, πιστεύω έχει ...εμπεδώσει πως η ΑΕΚ τους παίκτες που θέλει πραγματικά, θα τους κρατήσει. Με μια απλή κίνηση. Και με μια προϋπόθεση: Να έχουν δείξει κι εκείνοι ότι την σέβονται.

Oσοι σεβάστηκαν την ΑΕΚ και η ΑΕΚ επιθυμούσε την παραμονή

τους, θα είναι και του χρόνου στην ομάδα. Όσοι δεν την σέβονται, δεν θα είναι. Γιατί αν κάτι αποδεικνύει η εξέλιξη με τον Κορδέρο, είναι πως εδώ δεν μιλάμε για θέμα χρημάτων.

Δεν είναι το ζήτημα για την σημερινή ΑΕΚ του Μελισσανίδη, να ανεβάσει είκοσι χιλιάρικα μια πρόταση για να κρατήσει έναν παίκτη που του φαίνονται λίγα αυτά που του προτάθηκαν. Αν ο άλλος δείξει ότι εκτιμά την διάθεση της ομάδας να τον κρατήσει, αλλά έχει ανάγκη πραγματική μια αυξημένη πρόταση, αυτή η πρόταση θα γίνει. Αυτό έγινε με τον Κορδέρο.

Αυτός όμως που πρόσβαλλε την ΑΕΚ με το να διαρρέει με το που πήρε στα χέρια του μια πρόταση πως «μου δίνουν ψίχουλα» και «έχω κι άλλες προτάσεις», δεν θα είχε και δεν θα έχει ποτέ αυξημένη πρόταση και δεν αξίζει να την έχει.

Πέρα από αυτό, είναι και θέμα προγραμματισμού και ψυχρής ποδοσφαιρικής λογικής. Είναι εύλογο να έχουμε ξεχάσει και τις δύο έννοιες με όσα έχουν συμβεί στην ΑΕΚ, αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως έχουν επιστρέψει στην ζωή της...

Όταν πηγαίνει και κάνει στον «Χ» ποδοσφαιριστή από το ρόστερ της χρονιάς που τελείωσε, μια συγκεκριμένη πρόταση, αυτό δεν σημαίνει ότι πάει να τον κλείσει κοψοχρονιά, αλλά πολύ απλά, ότι τόσο αποτιμά την αξία της παρουσίας του στην ομάδα την επόμενη σεζόν.

Το ότι δεν ανεβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις το ύψος της πρότασης μετά την άρνηση του παίκτη, σημαίνει πολύ απλά πως στην ΑΕΚ θεωρούν ότι με αυτά τα χρήματα μπορούν να φέρουν παίκτη το λιγότερο ανάλογης χρησιμότητας για το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας. Αν όχι μεγαλύτερης.

Επιπλέον ένα ακόμη στοιχείο που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι, είναι πως πλέον δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρχει η καταστροφική λογική του «όσα να ναι κι όπου να ναι κι όπου βγούμε». Δεν θα φτιαχτεί έτσι η νέα ΑΕΚ.

Η νέα ΑΕΚ θα φτιαχτεί με την λογική του ότι πληρώνουμε ακριβώς όσα θεωρούμε πως πρέπει να πληρώσουμε. Και σε όποιον αρέσει. Με την βασική προϋπόθεση, πως πλέον όποιος συνεργάζεται με την ΑΕΚ, όσα συμφωνεί θα τα παίρνει και στην ώρα του.

Το που θα γίνει η υπέρβαση, το αποφασίζει η ΑΕΚ και όχι ο παίκτης μέσω της πίεσης που θα προσπαθήσει να ασκήσει με κάθε τρόπο. Πιστεύω ότι αυτό έγινε αντιληπτό από όλους.

Πλέον στην «Ένωση» υπάρχει μια λογική κανονικού ποδοσφαιρικού club, με σαφή καταμερισμό των πόρων από τον προϋπολογισμό, ανάλογα με τις ανάγκες του αγωνιστικού πλάνου και φυσικά βάσει και της κατηγορίας που αγωνίζεται. Τουλάχιστον την πρώτη χρονιά.

Δεν είναι δυνατό για παράδειγμα να πάνε να δώσουν συμβόλαιο 200 χιλ. ή και παραπάνω τον χρόνο σε έναν νεαρό παίκτη μόνο και μόνο επειδή αυτός υποστηρίζει ότι μπορεί να το βρει στην αγορά, όταν με αυτά τα χρήματα μπορούν για παράδειγμα να έχουν τρεις ή και τέσσερις μεθοδικά επιλεγμένους ποδοσφαιριστές με μακροπρόθεσμη προοπτική για την ομάδα.

Από εκεί και πέρα, επειδή μιλάμε για Μελισσανίδη είναι απόλυτα σαφές, ότι θα έρθουν κι άλλες μέρες, που εκεί που θα είμαστε ανύποπτοι θα σκάνε ...μπόμπες. Όπως έγινε χθες. Μιλάμε για την επιτομή του ποδοσφαιρικού παράγοντα - «ντοπαριστή».

Από την μία είναι εκείνος που οργανώνει το πλάνο έτσι όπως πρέπει να είναι ένα ρεαλιστικό πλάνο σήμερα, από την άλλη είναι εκείνος που όταν το αποφασίσει θα κάνει και την κίνηση που θα ξεσηκώσει τον κόσμο. Και φυσικά έπεται και συνέχεια...

* Το άρθρο δημοσιεύεται στην Ωρα των Σπορ

Keywords
Τυχαία Θέματα