Πρώτη ξανά η Αϊντχόφεν

15:59 14/12/2014 - Πηγή: AEK365

EREDIVISIE- 16η Αγωνιστική

Αϊντχόφεν-Τβέντε 2-0
(21' Ντε Γιόνγκ, 45'+1 Βαϊνάλντουμ)
Επιστροφή στη κορυφή για την Αϊντχόφεν που επικράτησε 2-0 τη Τβέντε και είναι ξανά στο +1 από τον Άγιαξ έχοντας και παιχνίδι λιγότερο. Όλα κρίθηκαν στο πρώτο μέρος με τον Λουκ Ντε Γιόνγκ να κάνει το 1-0 στο 21ο λεπτό και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Η ομάδα του Κοκού έχει την ευκαιρία να ξεφύγει τέσσερις βαθμούς από τον Άγιαξ αρκεί τη

Τετάρτη να κερδίσει τη Φέγενορντ σε εξ αναβολής παιχνίδι.

Άγιαξ-Ουτρέχτη 3-1
(16' Σερέρο, 20' Κλάασεν, 65' Ελ Γκαζί/ 35' Ρούμπιν)
Ο Άγιαξ σκοπεύει να παλέψει μέχρι τέλος για την υπεράσπιση των πρωτείων στην Ολλανδία παρά το γεγονός πως έχει δυο ματς περισσότερα από τη πρωτοπόρο Αϊντχόφεν.
Σήμερα, οι πρωταθλητές Ολλανδίας επικράτησαν 3-1 της Ουτρέχτης με τον Νοτιοαφρικανό Τουλάνι Σερέρο να κάνει το 1-0 στο 16ο λεπτό. Ο Άγιαξ ευτύχησε να διπλασιάσει τα τέρματα του τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Ολλανδό φορ Ντάβι Κλάασεν να κάνει το 2-0 με το τέταρτο γκολ του στο πρωτάθλημα.
Η Ουτρέχτη μπήκε ξανά στο παιχνίδι πριν την ανάπαυλα όταν ο Αμερικανός φορ Ρούμπιο Ρούμπιν έκανε το 2-1. Τα πάντα τελείωσαν όταν ο Ολλανδός εξτρέμ Αλ Γκαζί μπήκε στο παιχνίδι στο 64' και ένα λεπτό αργότερα διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
Πλέον, ο Άγιαξ ελπίζει σε στραβοπάτημα της Αϊντχόφεν που τη Τετάρτη παίζει με τη Φέγενορντ.

Γκρόνινγκεν-Φίτεσε 1-1
(61' Τσέρι/ 42 Τραορέ)
Συνήθεια έχουν γίνει οι ισοπαλίες για Γκρόνινγκεν και Φίτεσε με τις δυο ομάδες να προσθέτουν ακόμα μία στο ενεργητικό τους μετά το μεταξύ τους 1-1. Τρία λεπτά πριν την ανάπαυλα, ο Μπερτράντ Τραορέ έδωσε προβάδισμα για τη Φίτεσε για να ισοφαρίσει η Γκρόνινγκεν με τον Τιαρόν Τσέρι στο 61ο λεπτό.
Για τη Γκρόνινγκεν, ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία με την ομάδα να παραμένει αήττητη για τέταρτο σερί ματς ενώ για τη Φίτεσε ήταν η 3η σερί ισοπαλία.

Φέγενορντ-Άλκμααρ 2-2
(53' Ρίτσαρντς, 90' Κλασί/ 25' Χεντ, 30' Τάνκοβιτς)
Στις καθυστερήσεις η Φέγενορντ κατάφερε να σώσει το βαθμό κόντρα στην Άλκμααρ παρότι βρέθηκε να χάνει 2-0. Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν δυο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά καθώς στο 25' ο Ουέσλεϊ Χεντ έκανε το 0-1 και στο 30ο λεπτό ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς διπλασίασε τα τέρματα της Άλκμααρ.
Η Φέγενορντ αντέδρασε στην επανάληψη και αφού μείωσε στο 53ο λεπτό με τον Καζίμ Ρίτσαρντς έφτασε στην ισοφάριση στις καθυστερήσεις του αγώνα με γκολ του Ζόρντι Κλασί.
Φέγενορντ και Άλκμααρ παρέμειναν αήττητες για 5η σερί αγωνιστικές και είναι ισόβαθμες στη τέταρτη θέση με 28 βαθμούς.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα