Οργή για τον καπετάνιο και το πλήρωμα του πλοίου που ναυάγησε

15:12 18/4/2014 - Πηγή: AEK365

Οργή επικρατεί στους συγγενείς των θυμάτων του ναυαγίου στη Νότιο Κορέα τόσο για τον καπετάνιο του πλοίου όσο και για τη στάση του πληρώματος κατά τη διάρκεια του ναυαγίου.

Οι επιζώντες και συγγενείς των παιδιών που αγνοούνται κατηγορούν τον καπετάνιο ότι εγκατέλειψε τους επιβάτες. Όπως αναφέρει η εφημερίδα The Guardian, ο 69χρονος καπετάνιος Λι Τζουν Σέοκ φέρεται να εγκατέλειψε το φέρι μπόουτ μόλις 40 λεπτά μετά το δυστύχημα, όταν το πλοίο άρχισε να παίρνει κλίση.

Ο πλοίαρχος Λι Τζουν Σέοκ αντιμετωπίζει ενδεχόμενη απαγγελία κατηγοριών, περιλαμβανομένης της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της παραβίασης του νόμου περί των όρων ασφαλούς ναυσιπλοΐας, μετέδωσε το δίκτυο KBS.

Όσον αφορά το πλήρωμα φέρεται να ζητούσε από τους επιβάτες να παραμείνουν στις θέσεις τους, μέχρι τη στιγμή που το πλοίο άρχισε να βυθίζεται.

«Είναι εξοργιστικό που δεν είπαν στους ανθρώπους να βγουν έξω» είπε ο Τσόι Μιν-τζι, ένας μαθητής Λυκείου που διασώθηκε. «Έλεγαν συνέχεια "μείνετε εκεί που είστε", ακόμα και όταν το νερό έμπαινε μέσα στο πλοίο. Σχεδόν εγκλωβίστηκα και εγώ και βγήκα μετά βίας ζωντανός. Εάν είχαν πει (στους επιβάτες να βγουν έξω) τότε θα υπήρχαν λιγότερα θύματα» είπε.

«Πρέπει να περιμέναμε περίπου 30 με 40 λεπτά μετά την οδηγία του πληρώματος να παραμείνουμε στις θέσεις μας» είπε ένας μαθητής. «Ύστερα τα πάντα έγειραν και όλοι άρχισαν να ουρλιάζουν και να προσπαθούν να βγουν έξω».

«Η διάσωση δεν έγινε σωστά. Φορούσαμε σωσίβια. Είχαμε χρόνο» είπε ένας άλλος επιβάτης.

Χρειάστηκαν δύο ώρες για να βυθιστεί το πλοίο και οι περισσότεροι από τους επιζώντες ήταν άνθρωποι που είτε βρίσκονταν στο κατάστρωμα, είτε πήδηξαν στο νερό για να τους περισυλλέξουν τα σωστικά συνεργεία.

Ένα νέο βίντεο έχει κυκλοφορήσει, το οποίο φέρεται να γυρίστηκε μέσα από το φέρι. Το βίντεο, η αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει επιβεβαιωθεί, δείχνει επιβάτες να φορούν τα σωσίβιά τους.

Αντιμέτωπος με την οργή των συγγενών βρέθηκε και ο πρωθυπουργός της Νοτίου Κορέας.

Keywords
Τυχαία Θέματα