Ώρα για δράση! (ΦΩΤΟ)

17:36 16/1/2012 - Πηγή: AEK365

Η λέσχη αυτοκινήτου του Monaco (ACM) ανακοίνωσε επίσημα ότι το Rally Μόντε Κάρλο θα διεξαχθεί κανονικά, ενώ θα το καλύψει τηλεοπτικά το κανάλι του Eurosport.

Πρόσφατα, είχαμε αναφέρει τα προβλήματα που υπήρχαν με την υπεύθυνη χρονομέτρησης της οργάνωσης, North One Sport, αφού άφηνε «κρεμασμένη» την διοργάνωση του WRC

και το ράλι του Monte Carlo. Τελικά όμως λύση βρέθηκε, με την λέσχη αυτοκινήτου του Μονακό να καλύψει το κενό αυτό με δικά της μέσα, ενώ ταυτόχρονα το Eurosport θα καλύψει τηλεοπτικά τον αγώνα.

Λίγο πριν το 80ό Rally του Μόντε Κάρλο, η ACM αποφάσισε να πάρει στα χέρια της την οργάνωση και να χρησιμοποιήσει δικά της μέσα χρονομέτρησης και παρακολούθησης του ράλι. Σύμφωνα με το γερμανικό τύπο, το Eurosport έχει υπογράψει ότι θα καλύπτει το παγκόσμιο πρωτάθλημα για τα επόμενα 3 χρόνια.

Αν αφήσει κανείς όλα τα προβλήματα πολιτικής και οργάνωσης στην άκρη, το 2012 ξεκινάει με μεγάλο ενδιαφέρον, παρά τα όσα συμβαίνουν. Citroen και Ford έχουν ανανεώσει την εμπλοκή τους για δύο ακόμα χρόνια, την ώρα που η Mini εξασφάλισε έστω και την τελευταία στιγμή την άδεια να συμμετέχει ως Κατασκευαστής, παρόλο που δεν θα λάβει μέρος και στους 13 αγώνες του θεσμού. Την ίδια ώρα, δεδομένη είναι η παρουσία της VW το 2013, γεγονός που μας κάνει τους περισσότερους ακόμα πιο αισιόδοξους. Πίσω στο σήμερα, σημαντικό είναι το γεγονός ότι φέτος θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε οδηγούς με νέες εμφανίσεις και νέα αυτοκίνητα, γεγονός που κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα τη σεζόν που ξεκινάει.

Για πρώτη φορά, μετά από χρόνια, ο Μίκο Χίρβονεν δεν θα είναι ο βασικός αντίπαλος του Σεμπαστιέν Λεμπ, στο δρόμο για τον 9ο συνεχόμενο τίτλο του, αλλά ο συνοδοιπόρος του στην ομάδα της Citroen, από την οποία, ως γνωστόν, αποχώρησε ο Σεμπαστιέν Οζιέ, που θα αγωνιστεί, συ συγκεκριμένους αγώνες με Skoda Fabia S2000 και από το 2013, με την εργοστασιακή ομάδα της VW.

Κόντρα στον Λεμπ και το Citroen DS3 WRC, που όσο θα τρέχει, θα είναι και το φαβορί της διοργάνωσης, τίθενται τόσο ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα, όσο και ο Πέτερ Σόλμπεργκ, ο οποίος πήρε την ευκαιρία -να οδηγήσει ένα αυτοκίνητο, σαν το Fiesta RS WRC- που ζητούσε, από την εργοστασιακή ομάδα της Ford και είναι αποφασισμένος να κοντράρει τον Γάλλο και γιατί όχι, να επαναλάβει το θρίμαβο του 2003, όταν στέφθηκε Πρωταθλητής, με τη Subaru.

Η τρίτη και τελευταία εργοστασιακή ομάδα του πρωταθλήματος, θα είναι η Mini, η οποία, έστω και την ύστατη ώρα, δήλωσε συμμετοχή σε 13 αγώνες, με μοναδικό, αλλά πολύ αξιόμαχο οδηγό, όπως επιβεβαίωσε και στο τέλος της περσινής σεζόν, τον Ισπανό, Ντάνι Σόρντο.

Keywords
Τυχαία Θέματα