Ομοφυλόφιλες αθλήτριες θα ηγηθούν της αποστολής των ΗΠΑ στη Ρωσία

11:20 18/12/2013 - Πηγή: AEK365

Δύο ομοφυλόφιλες αθλήτριες θα ηγηθούν της αμερικανικής ολυμπιακής αποστολής για τους Χειμερινούς Αγώνες του Σότσι, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος με τον Μπαράκ Ομπάμα να θέλει να στείλει το δικό του μήνυμα στη Ρωσία με τους εξαιρετικά αυστηρούς νόμους κατά της ομοφυλοφιλίας.

Πρόκειται για την πρώην πρωταθλήτρια του τένις Μπίλι Τζιν (ΦΩΤΟ), η οποία δήλωσε ότι αποτελεί για την ίδια μεγάλη τιμή να είναι επικεφαλής της αποστολής της χώρας της στην τελετή έναρξης. Στην τελετή λήξης θα είναι επικεφαλής η αθλήτρια του χόκεϊ επί πάγου Κέιτλιν Κόου.

Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρεται ότι η κίνηση αυτή έχει ως στόχο να δείξει τη «διαφορετικότητα, την αποφασιστικότητα και την συλλογικότητα» που υπάρχουν στο πνεύμα και στον τρόπο σκέψης των ΗΠΑ.

Ο ίδιος ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν πρόκειται να παραστεί στους Αγώνες, οι οποίοι θα γίνουν στο Σότσι. Απόντες και οι πρόεδροι της Γαλλίας και της Γερμανίας.

To θέμα της ρωσικής νομοθεσίας, όχι μόνο για τους ανθρώπους εκφράζουν ανοικτά τη σεξουαλικότητά τους, έχει απασχολήσει και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Πριν από λίγες ημέρες ο διάσημος βρετανός ηθοποιός σερ Ίαν ΜακΚέλεν είχε αποκαλύψει ότι το Φόρεϊν Όφις τού ζήτησε να μην πάει στη Ρωσία, «εξαιτίας των νόμων κατά της ομοφυλοφιλίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα