Ολομέτωπη επίθεση Σαμαρά κατά ΣΥΡΙΖΑ

12:37 26/5/2012 - Πηγή: AEK365

Στην ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας στο Σ.Ε.Φ., ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε και νέα σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα υποστήριξε πως καταγγελία του μνημονίου θα αφήσει την χώρα εκτός της ζώνης του ευρώ.
Όπως είπε ο Αντώνης

Σαμαράς: "Ολοι μαζί, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, έκαναν την Ελλάδα, χώρα χωρίς επενδύσεις, χωρίς ανταγωνιστικότητα, χωρίς ευκαιρίες. Μέχρι τώρα είχαμε την Τρόϊκα που επέβαλε αλλεπάλληλους φόρους. Τώρα έχουμε το ΣΥΡΙΖΑ να θέλει να κάνει το ίδιο. Θα αντικαταστήσουν το Μνημόνιο της Τρόϊκας με ένα άλλο, ελληνικής κατασκευής και δικής τους κοπής, με υλικά ύφεσης! Γενικά η πολιτική που επαγγέλλονται είναι τυφλή πορεία προς την ανεξέλεγκτη καταστροφή. Το ΠΑΣΟΚ άνοιξε το δρόμο της ατέλειωτης ύφεσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ μας σπρώχνει ένα βήμα πιο πέρα: στο εκτροχιασμό της χρεοκοπίας".
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνέχισε στους ίδιους οξείς τόνους: "Όλοι προειδοποιούν ότι η καταγγελία του Μνημονίου, θα ωθήσει την Ελλάδα έξω από το ευρώ. Ολέθριο και αυτό-καταστροφικό είναι να παίζει κανείς - και να μπλοφάρει - με την τύχη της χώρας του. Με αυτές τις δυνάμεις που θέλουν να αλλάξει η συνταγή του Μνημονίου, εμείς δημιουργούμε νέες συμμαχίες σήμερα. Με αυτές τις δυνάμεις που δέχονται πια την ανάπτυξη, συγκρούεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι Σοσιαλιστές και Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι της Ευρώπης χαρακτηρίζουν το παραλήρημα του ΣΥΡΙΖΑ ως "ανοησίες". Η αλήθεια είναι ότι ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί μόνο όσους θέλουν να βγει η Ελλάδα από το ευρώ".
Για τα σενάρια επιστροφής στην δραχμή, ο Σαμαράς επεσήμανε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα σημάνει ότι τα εισοδήματα οι περιουσίες και οι καταθέσεις θα μειωθούν σε λίγες μέρες τουλάχιστον στο μισό, εκτιμώντας ότι οι τιμές θα αυξηθούν τουλάχιστον κατά 25%! Και το χρέος της χώρας ως ποσοστό του ΑΕΠ της θα διπλασιαστεί και πρόσθεσε πως "αν καταγγείλει η Ελλάδα μονομερώς την δανειακή σύμβαση, θα μείνει για πολλά χρόνια απομονωμένη διεθνώς".

Keywords
Τυχαία Θέματα