Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Παπαδήμου-πολιτικών αρχηγών

16:17 29/1/2012 - Πηγή: AEK365

Μετά από σχεδόν τρεις ώρες ολοκληρώθηκε η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, εν όψει της κρίσιμης και πιεστικής Συνόδου Κορυφής τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου,

ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δεν έκαναν δηλώσεις μετά τη συνάντηση. Αναμένεται ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού.

Ο κ. Παπαδήμος θα αναχωρήσει (5:00 μ.μ.) για τις Βρυξέλλες. Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται ήδη στη βελγική πρωτεύουσα, όπου θα βρεθεί και ο Γιώργος Παπανδρέου, για τη σύνοδο των Ευρωπαίων σοσιαλιστών.

Επιδίωξη του κ. Παπαδήμου να υπάρξει συμφωνία των πολιτικών κομμάτων για τα βασικά θέματα που θα τεθούν, πιεστικά όπως αναμένεται, κατά τη Σύνοδο Κορυφής, και τα οποία τίθενται ως προαπαιτούμενα για το δεύτερο πακέτο στήριξης.

Τα μέτρα που ζητάει η τρόικα περιγράφτηκαν στο 10σέλιδο υπόμνημα και αφορούν σε μείωση του μισθολογικού κόστους, σε εξορθολογισμό των επικουρικών συντάξεων, σε περικοπή των προνομίων των ΔΕΚΟ, αλλά και σε θέματα που αφορούν στην εξέλιξη της εργασιακής σχέσης εργοδότη - εργαζομένου.

Ο Λουκάς Παπαδήμος φέρεται να έχει διαμηνύσει προς τα κόμματα ότι μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις τόσο για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, όσο και το νέο μνημόνιο. «Αν όχι, χάσαμε το τρένο...» φέρεται να είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα