Ολοκληρώθηκε η πρώτη δίκη των βιαστών υπό δρακόντεια μέτρα

21:00 7/1/2013 - Πηγή: AEK365

Οι πέντε άνδρες που κατηγορούνται για την απαγωγή, τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της 23χρονης φοιτήτριας στο Νέο Δελχί οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου, τη στιγμή που έξω αυξάνονταν συνεχώς οι διαδηλώσεις..

Η ακροαματική διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών εξαιτίας του έκρυθμου κλίματος που είχε διαμορφωθεί εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας.

Η επόμενη συνεδρίαση της δίκης-εξπρές για το έγκλημα που σόκαρε την Ινδία θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιανουαρίου.

Η

αίθουσα του δικαστηρίου, χωρητικότητας 30 θέσεων, είχε κατακλυστεί από νωρίς από δικηγόρους και δημοσιογράφους του ξένου Τύπου. «Η αίθουσα είναι κατάμεστη. Είναι αδύνατο για το δικαστήριο να φέρει σε πέρας τη διαδικασία» δήλωσε η δικαστής Ναμρίτα Αγκαρουάλ εν μέσω της αναταραχής.

Οι πέντε κατηγορούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τη θανατική ποινή εφόσον καταδικαστούν. Ένας έκτος ύποπτος, ηλικίας 17 ετών, αναμένεται να δικαστεί από δικαστήριο ανηλίκων.

Η αστυνομία στο Νέο Δελχί έχει ανακοινώσει ότι «έχει στην κατοχή της ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος και των πέντε», έχοντας δημοσιεύσει τα ονοματεπώνυμά τους. Κατά την μεταφορά των κρατουμένων στο δικαστήριο τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια.

Δύο εκ των κατηγορουμένων προσφέρθηκαν να δώσουν στοιχεία στις Αρχές, προσβλέποντας προφανώς σε μείωση της ποινής τους.

Η υπόθεση του ομαδικού βιασμού της νεαρής φοιτήτριας Ιατρικής μέσα σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί στις 16 Δεκεμβρίου προκάλεσε σοκ στην Ινδία, έφερε τη χώρα αντιμέτωπη με τον εαυτό της και πυροδότησε διαδηλώσεις και πολεμική για τη μεταχείριση των γυναικών.

Η φοιτήτρια κατέληξε δύο εβδομάδες αργότερα σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα