Όλα ανοιΧτά...

21:02 14/6/2012 - Πηγή: AEK365

EURO 2012 - Γ' Γκρουπ - 2η Αγωνιστική

ΙΤΑΛΙΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ 1-1
ΓΗΠΕΔΟ: Stadion Miejski, Ποζνάν
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Ισόπαλες με σκορ 1-1 ήρθαν Ιταλία και Κροατία σε αυτή την δεύτερη αγωνιστική με αποτέλεσμα να πάρουν απο έναν πόντο. Η «Χρβάτσκα» πλέον βρίσκεται στην κορυφή του

γκρουπ με 4 πόντους , ενώ οι «Ατζούρι» έφτασαν τους 2. Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική...

Το πρώτο τέταρτο στην αναμέτρηση άνηκε στους «Ατζούρι» οι οποίοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, κυκλοφορούσαν σωστά την μπάλα, δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα στην άμυνα και μάλιστα έφτιαξαν και κάποιες καλές ευκαιρίες. Στο 3' ο Μπαλοτέλι με ξαφνικό σουτ ανησύχησε τον Πλετίκοσα, ενώ στο 11' ο Μαρκίζιο με «κεραυνό» έξω απο την μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ. Μετά το 20λεπτο η «Χρβάτσκα» ισορρόπησε το ματς και ανέβασε την απόδοση της κρατώντας κατά διαστήματα σωστά την μπάλα. Στο 20' λίγο έλειψε να σκοράρει όταν ο Γέλαβιτς δεν έβαλε καλά το πόδι του για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα μετά την εξαιρετική σέντρα του Σρνα. Στα τελευταία δέκα λεπτά του πρώτου μέρους η Ιταλία κυριάρχησε και με τον Πίρλο σε μεγάλα κέφια προσπάθησε να σκοράρει. Στο 37' ο Μαρκίζιο έχασε διπλή ευκαιρία να νικήσει σε τετ α τετ τον Πλετίκοσα (και τις δύο φορές ο Κροάτης τερματοφύλακας του είπε «όχι»), ενώ η υπεροχή της καρποφόρησε στο 39' όταν ο Αντρέα Πίρλο με φοβερή εκτέλεση φάουλ έγραψε το 1-0.

Στην επανάληψη η Κροατία μπήκε πιο δυνατά και σίγουρα παρουσιάστηκε βελτιωμένη σε σχέση με την εικόνα που είχε στο πρώτο μέρος. Στο 47' και στο 49' με σουτ του Λούκα Μόντριτς ανησύχησε τον Μπουφόν ωστόσο ο μέσος της Τότεναμ δεν βρήκε στόχο. Η Ιταλία άρχισε να ανεβάζει στροφές μετά τα πρώτα πέντε λεπτά και στο 61' είχε μεγάλη ευκαιρία με ένα σουτ του Μπαλοτέλι όπου η μπάλα έφυγε άουτ. Οι «Ατζούρι» με την καλή αμυντική συμπεριφορά τους δεν έδειχναν να αντιμετωπίζουν προβλήματα , κρατούσαν εύκολα τους Κροάτες μακριά απο τον Μπουφόν και έψαχναν σε κάποια κόντρα επίθεση για ένα δεύτερο γκολ που θα τελειώσει το ματς! Αυτή που πέτυχε το γκολ πάντως ήταν η «Χρβάτσκα» σε μια ουσιαστικά ακίνδυνη φάση. Ο Στρίνιτς έκανε ένα... γέμισμα απο αριστερά στο 72' , ο Κιελίνι δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας και ο Μάντζουκιτς με πλασέ απο την μικρή περιοχή εκμεταλλεύτηκε το λάθος και έγραψε το 1-1. Αυτό το γκολ έδωσε φτερά στα πόδια των ποδοσφαιριστών του Μπίλιτς που πίεσαν τους Ιταλούς για ένα δεύτερο γκολ. Την πιο αξιόλογη φάση πάντως των τελευταίων λεπτών την είχαν οι «Ατζούρι» όταν ο Μοντολίβο (77') σούταρε αλλά ο Πλετίκοσα έδιωξε δύσκολα.

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Κιελίνι, Ντε Ρόσι, Μπονούτσι, Μάτζιο, Μαρκίζιο, Πίρλο, Μότα (62' Μοντολίβο), Τζιακερίνι, Μπαλοτέλι (69' Ντι Νατάλε) Κασάνο (83' Τζιοβίνκο).

ΚΡΟΑΤΙΑ: Πλετίκοσα, Σρνα, Τσόρλουκα, Σκίλντενφελντ, Στρινίτς, Βουκόγεβιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς (67' Πράνιτς), Μάντζουκιτς (94' Κράνιτσαρ), Γέλαβιτς (83' Εντουάρδο).

Keywords
Τυχαία Θέματα