Οικονομική εκτόξευση για Μπάγερν

11:22 10/11/2012 - Πηγή: AEK365

Η σεζόν δεν εξελίσσεται υπέροχα μόνο αγωνιστικά στην Μπάγερν Μονάχου. Την προσεχή Πέμπτη στην ετήσια γενική συνέλευση των μελών της ο πρόεδρος Ούλι Χένες πρόκειται να ανακοινώσει αριθμούς που θα ζαλίσουν ευχάριστα τους παρευρισκόμενους και πιθανότατα τη νέα συμφωνία που θα επιτρέψει στον σύλλογο να αποπληρώσει άμεσα τα έξοδα κατασκευής του «Αλιάντς Αρένα».

Κατά τη διάρκεια επιχειρηματικού συνεδρίου που έγινε στο Αμβούργο ο 60χρονος παράγοντας προανήγγειλε νέα

συμφωνία, αξίας άνω των εκατό εκατομμυρίων ευρώ με εταιρεία που δεν κατονόμασε και με άμεση διάθεση των χρημάτων για την ολική αποπληρωμή των οφειλών του συλλόγου αναφορικά με το γήπεδό του. Το μοναδικό ανοιχτό μέτωπο δηλαδή χρέους για την Μπάγερν Μονάχου.

Στα οικονομικά της ως αυτή τη στιγμή συμμετέχουν, έκαστη με ποσοστό 9%, η Αdidas και η Αudi. Η πρώτη είχε καταβάλει 75 εκατομμύρια ευρώ, η δεύτερη ενενήντα δύο και σύμφωνα με τον Χένες η νέα εταιρεία που θα αποκτήσει αντίστοιχο ποσοστό συμμετοχής, θα γίνει η πρώτη που πληρώνει τριψήφιο νούμερο στους Βαυαρούς, ένεκα της γενικότερης οικονομικής ισχυροποίησής τους. Δεδομένα δε θα είναι γερμανική. «Οποιος θέλει να συμμετάσχει πρέπει να είναι γερμανικής προέλευσης, είναι απόλυτο αυτό. Αυτό ταιριάζει στην Μπάγερν Μονάχου. Θέλουμε κάποιον που να μπορεί να ταυτιστεί απόλυτα με τον σύλλογο και δεν θα επιθυμεί ουδεμία άμεση επιρροή στη διαχείριση αυτού και θα βλέπει τη συμμετοχή του απλά ως επένδυση» ξεκαθάρισε ο Ούλι Χένες.

Σε ό,τι αφορά τους αριθμούς που ζαλίζουν, ο οικονομικός διευθυντής Καρλ Χόπφνερ αναμένεται να ανακοινώσει στις 15 Νοεμβρίου ότι για την οικονομική σεζόν 2011-2012 η Μπάγερν Μονάχου ξεπέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία της τον αριθμό εσόδων των τετρακοσίων εκατομμυρίων ευρώ. Θα σπάσει δηλαδή το ρεκόρ των 350,2 εκατομμυρίων ευρώ που είχε ως έσοδα στην περίοδο 2009-2010.

«Εχουμε οικονομική ισχύ που μάλλον ουδείς άλλος σύλλογος στην Ευρώπη διαθέτει» τόνισε ο Ούλι Χένες, εννοώντας πως απ' τη στιγμή που η Μπάγερν θα ξεχρεώσει το «Αλιάντς Αρένα», ουδεμία άλλη οφειλή θα έχει προς τρίτους και θα μπορεί να επενδύει ακόμα περισσότερα χρήματα για τις ανάγκες των αθλητικών τμημάτων της. Οχι απλά του ποδοσφαίρου δηλαδή, αλλά και του μπάσκετ, το οποίο αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά και θα επενδύσει σημαντικά στην ομάδα της.

Κι επειδή Ούλι Χένες και συζήτηση με τους δημοσιογράφους χωρίς κάποια ατάκα δεν υπάρχει, αναφέρουμε απλά την απάντηση που έδωσε σε ερώτηση γιατί δεν γράφει αυτοβιογραφία («αν γράψω αλήθειες, θα πρέπει να μετακομίσω με την οικογένειά μου στην Αυστραλία») και τη συνέχεια που έδωσε στην αντιπαράθεσή του με τον Φέλιξ Μάγκατ («πρέπει να ρωτήσετε τους ποδοσφαιριστές γιατί διοργανώνουν πάρτι όταν φεύγει από κάποια ομάδα»).

Keywords
Τυχαία Θέματα