Οι βετεράνοι ΑΕΚ και Ιωνικού τιμούν τις «χαμένες πατρίδες»

11:01 6/4/2015 - Πηγή: AEK365

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΟΥΡΤΖΗΣ

Δεκαπέντε χρόνια κλείνει σήμερα Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου ο αγώνα των βετεράνων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ με τους αντίστοιχους του Ιωνικού, που διεξάγεται στο γήπεδο της Νίκαιας για τις χαμένες, αλλά αλησμόνητες πατρίδες.
Ένας αγώνας, που ξεκίνησε από μια ιδέα του αείμνηστου προέδρου του Συνδέσμου βετεράνων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ Στέλιου Σκευοφύλακα και του ομότιτλού του στον Ιωνικό και πρώην

συμπαίκτη του στην «Ένωση» Αναστάσιου Βασιλείου και εξελίχθηκε σε θεσμό.
Ήταν μια ιδέα, για να τιμηθούν οι ρίζες των δύο ιστορικών σωματείων. Για να τιμηθούν οι «χαμένες» αλλά αλησμόνητες πατρίδες. Και δεν είναι τυχαίο ότι διεξάγεται την ημέρα έναρξης της εβδομάδας των Παθών για τον Ιησού Χρηστό και την Ορθοδοξία. Άλλωστε η Μικρασιατική καταστροφή που οδήγησε και στην δημιουργία των ομάδων που έχουν τις ρίζες στους στα «αδούλωτα» εδάφη της Μικρασίας, ήταν από τα μεγαλύτερη πάθη του Έθνους μας....
Αυτές τις Πατρίδες λοιπόν, τόπο καταγωγής των δύο ιστορικών σωματείων, θα επιδιώξουν να τιμήσουν με τον καλύτερο τρόπο-όπως κάθε Μεγάλη Δευτέρα από τον Απρίλη του 2001, που έγινε ο πρώτος αγώνας- και στις 6 Απριλίου 2015 οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές του Ιωνικού και της ΑΕΚ.
Ο μεταξύ τους αγώνας, που θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. στο γήπεδο Νεάπολης Νίκαιας. αναμένεται να ξυπνήσει μνήμες από το παρελθόν. Να σημειώσουμε εδώ, ότι η ποδοσφαιρική συνάντηση-θεσμός των Ιωνικού και ΑΕΚ, η ΑΕΚ και Ιωνικού, έχει ιδιαίτερη αίγλη, αφού διεξάγεται και υπό την αιγίδα του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Νίκαιας.
Μάλιστα πριν το παιχνίδι θα τιμηθεί μεταξύ άλλων και ο Μανώλης Παπαδόπουλος, που φόρεσε τη φανέλα και των δύο ομάδων, αλλά και ο Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη κ. Ιωακειμίδης.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου παλαιμάχων ποδοσφαιριστών ΑΕΚ Στέλιος Σεραφειδης, επεσήμανε μεταξύ άλλων για την συνάντηση: «Το παιχνίδι με τον Ιωνικό, είναι από τις παραδόσεις, που δεν «σπάνε», αφού γίνεται για να τιμήσουμε τις ρίζες μας. Για δέκατη τέταρτη συνεχόμενη χρονιά λοιπόν, θα επιδιώξουμε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Νίκαιας, να «ξύσουμε» μνήμες με το παιχνίδι μας και να θυμίσουμε σε όλους, όχι απλά τις όμορφες ποδοσφαιρικές στιγμές του παρελθόντος, αλλά και τις χαμένες πατρίδες, που έχουν κοινό παρανομαστή στις ρίζες δημιουργίας των δύο ομάδων».


Με παρούσες έξι «σημαίες» της ΑΕΚ

Στο σημερινό παιχνίδι από πλευράς ΑΕΚ αναμένεται να δώσουν το παρόν πέντε ποδοσφαιριστές, που χαρακτηρίζονται «σημαίες» για την «κιτρινόμαυρη» ομάδα . Και αυτές οι σημαίες είναι με χρονολογική σειρά προσφοράς, οι Ανδρέας Σταματιάδης, Στέλιος Σεραφειδης-ξεκίνησαν την προσφορά τους στην ΑΕΚ αρχές της δεκαετίας του 1950- Κώστας Νεστοριδης, Μιμης Παπαιωάννου, Θωμάς Μαύρος και Στέλιος Μανωλάς. Αλλά και ο Λάκης Νικολάου, αφού παρ' ότι έχει χειρουργεία, έρχεται-έστω και καθυστερημένα-κάθε χρόνο στο παιχνίδι.
Και φυσικά οι Γιώργος Καραφεσκος, Χρήστος Αρδιζογλου, Απόστολος Τόσκας, Γιάννης Μουσούρης, Λάμπρος Γεωργιάδης, Μιχάλης Βλάχος, Τάκης Καραγκιοζόπουλος, Παναγιώτης Στυλιανόπουλος, Σταύρος Λέτσας, Μανόλης Παπαδόπουλος, Στέφανος Πορφύρης, Στέφανος Καλεντέρογλου, Ντανιελ Μπατίστα, Χάρης Κοπιτσής, Γιώργος Βλαντής Ηλίας Ατματσίδης, Λύσανδρος Γεωργαμλής. Όμως οι προπονητές της ομάδας βετεράνων Μιχάλης Σιμιγδαλάς και Χρήστος Αντωνόπουλος, θα έχουν στη διάθεσή τους και τους Σεραφείμ Σοφιανίτη, Αναστάσιο Αγγελόπουλο, Λεωνίδα Δαδίτσο, Λεωνίδα Χατζηκουμαντάρη Δημήτρη Ζήση Αθανάσιο Σαρκίρη, Μιχάλη Καρούση, Μιχάλη Πιθαρούλη, Επίσης παρόν στην εκδήλωση αναμένεται να δώσουν ως μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου και οι Στέλιος Κωνσταντινίδης, Γιάννης Σπυρόπουλος, Ανδρέας Καρακίδης, Νίκος Σεβαστόπουλος, αλλά και οι Άρης Τσαχουρίδης, Γιώργος Κεφαλίδης, Νίκος Σταθόπουλος, Κοσμάς Πεσιρίδης. Και φυσικά το επίτιμο μέλος του Συνδέσμου και διοικητικός τους υπεύθυνος στο σωματείο Κώστας Μάρκου


Η αποστολή των γηπεδούχων

Από τον Ιωνικό που ως εκλέκτορα έχει τον Γεράσιμο Κασφίκη και πρόεδρο τον κ. Ξενάριο,παρόντες μεταξύ άλλων θα είναι οι Μάριος Μπελιας, Σουλης Μπαλτσαβιας, Στέλιος Παπαδάκης, Γιάννης Ξανθόπουλος, Γιάννης Χατζηνικολάου, Νίκος Παπανίκος, Σάββας Καπαγεριδης, Βασίλης Ξεναριος, Κώστας Κοττάκης, Μιχάλης Γρίμπιλας, Νίκος Λαμπρινάτος, Σωκράτης Γέμελος, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Μηνάς Σταυριδης, Ανδρέας Μπαρμπολουτση. Επίσης οι Μακρυγιαννέλης, Ιντζόγλου, Απέργης, Παντελίδης, Ρόζος, Μαγκίνας, Παπαδόπουλος, Σορέτκας, Ντέμπελης, Κωνσταντινίδης, Δημητριάδης, Ρενιέρης, Κυριακίδης, Μπάτσελος, Μαφιουδάκης, Τελιάς, Σεϋτανιδης, Ισιδόρου, Καραγιαννίδης, Λιγνός, Απέργης, Σεϊτανίδης, Πανωηλίας, Λαμπρινάτος, Ρενιέρης Κοβιός, Μπατσέλας, Σδρένιας, Κυριακίδης, Κουρής, Χατζηαλέξης. Με την αποστολή, παρόντες θα είναι και οι Τάσος Βασιλείου, Στέλιος. Παπαδάκης Ηλίας. Μητσοπουλος, Ηλίας Χιόνης, Φίλιππος Καριοφύλης, Μηνάς Σταυρίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα