Οι τζιχαντιστές ίδρυσαν χαλιφάτο πρώτη φορά μετά από έναν αιώνα!

18:41 30/6/2014 - Πηγή: AEK365

Το τζιχαντιστικό ΙΚΙΛ ανακοίνωσε την Κυριακή την ίδρυση χαλιφάτου, ενός ισλαμικού πολιτικού καθεστώτος που δεν υπήρχε σχεδόν εδώ και έναν αιώνα. Μάλιστα, σήμερα Δευτέρα, έδωσαν στη δημοσιότητα το χάρτη του χαλιφάτου και των συμμαχιών.

Χαλίφης ορίζεται ο Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι και ταυτόχρονα «ηγέτη των μουσουλμάνων σε ολόκληρο τον κόσμο».

Όπως φαίνεται στον χάρτη, το χαλιφάτο αυτό θα επεκταθεί στις περιοχές που έχει καταλάβει η οργάνωση στη Συρία και το Ιράκ.

Σε ηχητικό μήνυμα, ο Αμπού Μοχάμεντ αλ Αντνάνι, εκπρόσωπος του ΙΚΙΛ, δηλώνει, σύμφωνε με το Associated Press:

«Κατά τη διάρκεια συνάντησης, η 'σούρα' (το συμβούλιο) του Ισλαμικού Κράτους αποφάσισε να ανακοινώσει την εγκαθίδρυση του ισλαμικού χαλιφάτου και να ορίσει έναν χαλίφη για το Κράτος των μουσουλμάνων. Ο τζιχαντιστής σεΐχης αλ Μπαγκντάντι ορίστηκε χαλίφης των μουσουλμάνων».

Χαλιφάτο ονομάζεται το ισλαμικό κράτος που περιλαμβάνει το σύνολο των μουσουλμάνων πιστών (ουμά), βασίζεται στον ισλαμικό νόμο (σαρία) και κυβερνάται από έναν μοναδικό χαλίφη, που θεωρείται διάδοχος του προφήτη Μωάμεθ. «Χαλιφάτο» σημαίνει διαδοχή στα αραβικά.

Παράλληλα, οι τζιχαντιστές σκοπεύουν να ενώσουν κάτω από το χαλιφάτο τους όλους τους μουσουλμάνους του κόσμου επεκτείνοντας τα σχέδιά τους ακόμα και στην Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα