Οι τρεις εντολές του Δέλλα

10:29 10/8/2014 - Πηγή: AEK365

Η ΑΕΚ ήρθε στο Πήλιο για να... μονταριστεί. Και ο Τραϊανός Δέλλας έχει ρίξει τεράστιο βάρος σε αυτό τον τομέα. Στην πρωινή προπόνηση της Κυριακής αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος στην κυκλοφορία της μπάλας.
Ο προπονητής χώρισε τους παίκτες του σε δύο ομάδες. Έβαλε τρία μικρά τέρματα σε κάθε πλευρά και «έσπασε» το μισό γήπεδο σε τρεις άξονες.

Με τους κίτρινους έπαιξαν οι: Γεωργέας δεξί μπακ, Σβάρνας - Κολοβέτσιος στόπερ, Πεταυράκης αριστερό μπακ, Πλατέλλας - Μπαρμπόσα δεξί κι αριστερό εξτρέμ αντίστοιχα, Κορδέρο - Ανάκογλου στον άξονα

και ο Μάνταλος πίσω από τον Μπρέσεβιτς.

Με τους μαύρους έπαιξαν οι: Μπακάκης δεξί μπακ, Λαμπρόπουλος - Σαρρής στόπερ, Γροντής αριστερό μπακ (ο Σοϊλέδης έκανε και το πρωί ατομικό), Ντούνης - Ζόριτς δεξί κι αριστερό εξτρέμ αντίστοιχα, ο Φαγιέ με τον Ρόβα στον άξονα και ο Αραβίδης πίσω από τον Ντακόλ.

Σε αυτές τις δύο ομάδες ο Δέλλας είχε βάλει και δύο «μπαλαντέρ» σαν στηρίγματα στον άξονα, τον Τζανετόπουλο και τον Τσεβά. Όλο το θέμα για τον Δέλλα ήταν η κίνηση στο χώρο, η σωστή πάσα και η γρήγορη σκέψη. Τα τρία σημαντικά ζητούμενα του προπονητή για να φεύγει γρήγορα η ΑΕΚ μπροστά και να φτάνει στο γκολ.

Αυτή την ΑΕΚ θέλει να φτιάξει ο προπονητής: μία ομάδα με γρήγορη σκέψη και εκτέλεση της πρώτης πάσας.
Να υπάρχουν αυτοματισμοί και κίνηση στο χώρο για να ανοίγονται χώροι.
«Όταν η μπάλα περνάει από τη μία ζώνη στην άλλη κάνουμε βάθος. Κάντε αυτό που είπαμε και χθες: βάλτε περισσότερο μυαλό στο παιχνίδι σας. Να ξέρετε από πριν που είναι ο συμπαίκτης σας και που θα δώσετε τη μπάλα. Δεν θέλω στατικότητα. Εδώ στον άξονα θα έχουμε τρεις επαφές (στην πορεία της άσκησης το έκανε ακόμη πιο... δύσκολο με δύο και τέλος με μία επαφή της μπάλας) και στην άλλη ζώνη αυτή της επίθεσης είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να μπει το γκολ».
Ο Δέλλας μοίρασε «μπράβο» αρκετές φορές (κυρίως προς την κίτρινη ομάδα που ήταν και η... νικήτρια), ενώ έκανε συχνά πυκνά και παρατηρήσεις ακριβώς επειδή δεν υπήρχε η γρήγορη σκέψη και εκτέλεση. Να δώσει δηλαδή τη μπάλα ένας παίκτης κάθετα και να κάνει κίνηση κάθετα στο χώρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα