Οι συμβουλές του Σαμαρά στον ΠΑΟΚ

11:35 9/9/2013 - Πηγή: AEK365

Στον όμιλο του ΠΑΟΚ στο Europa League βρίσκεται και η Σαχτέρ Καραγκάντι την οποία αντιμετώπισε ο Γιώργος Σαμαράς με την Σέλτικ στα play off του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Έλληνα επιθετικό να συνιστά προσοχή στην ελληνική ομάδα προκειμένου, όπως είπε, να μην πάθει αυτό που έπαθε η Σέλτικ.
Υπενθυμίζεται πως

οι πρωταθλητές Σκωτίας ηττήθηκαν στο Καζακστάν με 2-0 και πήραν την πρόκριση στις καθυστερήσεις νικώντας με 3-0 με τον Σαμαρά να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Σαμαράς στην εφημερίδα ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ
- Για τα παιχνίδια της Σέλτικ με την Σαχτέρ Καραγκάντι στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ: "Είναι μια ομάδα η οποία κυρίως προσέχει την άμυνα τη πάρα πολύ. Αγωνίζεται με το κλασικό 4-5-1 και από εκεί και πέρα με μεγάλες μπαλιές επιχειρούν οι αμυντικοί της να βρουν τους επιθετικούς στην αντίπαλη περιοχή. Κυρίως η Σαχτέρ αγωνίζεται με πέντε παίκτες στην άμυνα και επιχειρεί να θωρακίσει τα μετόπισθεν. Είναι πολύ καλά οργανωμένη στην άμυνα. Εμείς δεν το... είδαμε πολύ καλά το πρώτο παιχνίδι, υπό την έννοια πως δεν ήμασταν καλά προετοιμασμένοι. Κάναμε πολλά λάθη και για αυτό χάσαμε με σκορ 2-0. Δεν ήταν απόλυτα δίκαιο το αποτέλεσμα, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Στο παιχνίδι που δώσαμε στην Γλασκώβη, ήμασταν καλύτερα προετοιμασμένοι. Και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Κάναμε καλύτερη ανάλυση του αντιπάλου μας και πετύχαμε την ανατροπή. Και η καλύτερη ομάδα πέρασε στους ομίλους".
- Για την μεγάλη διαφορά της ώρας στο πρώτο παιχνίδι: "Δεν προσαρμοστήκαμε στη διαφορά πέντε ωρών από την Σκοτία. Και για εμάς αυτή ήταν μια αιτία για την ήττα. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα παίξουν στο Καζακστάν με διαφορά τριών ωρών. Ενα "τζέκ Λαγκ" το είχαμε. Και εμείς παίζαμε συνεχόμενα παιχνίδια και στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη".
- Για το αν οι Καζάκοι είναι αμυντικογενής ομάδα: "Αυτό που προσπαθούν είναι να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα και επιχειρούν να φτιάξουν φάσεις από στημένα, κυρίως, φάουλ και κόρνερ. Έχουν τρεις κεντρικούς αμυντικούς που είναι πολύ ψηλοί και πολύ δυνατοί. Όταν η μπάλα πάει στα πλάγια, επιχειρούν σέντρες στην αντίπαλη περιοχή και οι αμυντικοί τους προωθούνται. Συν τοις άλλοις ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να παίζει από τα πλάγια, όταν εκδηλώνει τις επιθέσεις του, γιατί οι κεντρικοί τους αμυντικοί είναι πολύ ψηλοί και καθαρίζουν τις φάσεις. Κυρίως επιχειρούν να βγουν μπροστά από τα στημένα ή από τα πλάγια άουτ, θέλουν να δημιουργούν φάσεις στην αντίπαλη εστία. Αρκεί να σας αναφέρω πως από στημένη φάση μας έβαλαν ένα γκολ κατεβάζοντας τους κεντρικούς αμυντικούς τους στην δική μας περιοχή. Στηρίζονται κατά κύριο λόγο στην δύναμη. Δεν θα κάνουν κάτι εξαιρετικό στην επίθεση, εστιάζουν καθαρά στην δύναμη".
- Για το αν ξεχώρισε κάποιο παίκτη: "Είναι μια ομάδα πειθαρχημένη στο σύνολο της και όλη η λειτουργία της βασίζεται στη συνολική προσπάθεια που κάνουν οι παίκτες της".
- Για την έδρα της Σαχτέρ Καραγκάντι: "Εμείς δεν παίξαμε στην έδρα τους, παίξαμε στην Αστάνα, σε μια πόλη που βρίσκεται δυο ώρες μακριά από την πόλη τους. Δεν έχουν την έδρα φόβητρο. Για εμάς το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν πως παίξαμε σε ένα γήπεδο με πλαστικό χλοοτάπητα".
- Για την εικόνα που έχει αποκομίσει από τον ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής: "Ο ΠΑΟΚ έχει φτιάξει ένα πολύ καλό σύνολο, έχει πολλούς διεθνείς παίκτες. Νομίζω ότι το μόνο μειονέκτημα του ΠΑΟΚ είναι πως θα παίξει χωρίς κόσμο στο πρώτο ματς με τη Σαχτέρ. Με την ποιότητα των παικτών του όμως, μπορεί να κερδίσει ακόμη και στην άδεια Τούμπα. Οσο εύκολα μπορείς κερδίσεις με 2-0, έτσι εύκολα μπορείς να χάσεις και με 2-0 στην έδρα σου από αυτή την ομάδα. Πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος ο ΠΑΟΚ Τούμπα. Μπορεί να κερδίσει ο ΠΑΟΚ στην έδρα του. Ομως το εκτός έδρας παιχνίδι είναι πολύ επικίνδυνο. Θα το επαναλάβω πως ο ΠΑΟΚ έχει φτιάξει ένα πολύ καλό σύνολο και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτεί, Θα ήταν διαφορετικό το πρώτο ματς στην Τούμπα, αν ο ΠΑΟΚ έπαιζε με τον κόσμο του στις εξέδρες. Ο ΠΑΟΚ να μην πάθει αυτό που πάθαμε εμείς".

Keywords
Τυχαία Θέματα