Οι σόλο καλλιτέχνες είναι πιθανότερο να πεθάνουν νέοι

13:28 21/12/2012 - Πηγή: AEK365

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα μιας μελέτης της ιατρικής εφημερίδας BMJ Open, σύμφωνα με την οποία οι τραγουδιστές που δεν ανήκουν σε κάποιο συγκρότημα έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν νέοι, όπως και αυτοί που ζουν στην Αμερική.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 1.400 Ευρωπαίους και Αμερικανούς ροκ και ποπ σταρ, που έγιναν διάσημοι ανάμεσα στο 1956 και το 2006. Η έρευνα σταματά στις 20 Φεβρουαρίου 2012, όταν

και είχαν πεθάνει συνολικά πρόωρα 137 καλλιτέχνες.

Όπως αποδείχθηκε στην Ευρώπη οι πιθανότητες να πεθάνει νέος ένας σόλο καλλιτέχνης ήταν 1 στις 10, ενώ στην Αμερική είχαν διπλάσιες πιθανότητες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι οι περιοδείες στην Αμερική διαρκούν περισσότερο, ενώ υπάρχει λιγότερο ενδιαφέρον για την υγεία και μεγαλύτερη έκθεση στα ναρκωτικά.

Πάντως, ο μέσος όρος θανάτου ήταν τα 39 για τους Ευρωπαίους σταρ, ενώ για τους Βορειοαμερικάνους τα 45.

Η έρευνα επίσης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν παίζει ρόλο το φύλο και η ηλικία, κατά την οποία κάποιος γίνεται διάσημος, ενώ αντίθετα σημαντικό ρόλο παίζει η εθνικότητα. Μάλιστα, όσοι δεν είναι λευκοί έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πεθάνουν νέοι, καθώς και αυτοί που είχαν δύσκολα παιδικά χρόνια ή να έχουν υποστεί σωματική κακοποίηση εξαιτίας των καταχρήσεων από ναρκωτικά και αλκοόλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα