Οι «σκουριασμένοι» της ΑΕΚ

20:40 16/4/2015 - Πηγή: AEK365

Τρεις ολόκληρες εβδομάδες χωρίς επίσημο αγώνα έχουν μείνει οι παίκτες της ΑΕΚ μετά την επικράτηση επί του Άρη στο ΟΑΚΑ. Το διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα, λίγο πριν την επανεμφάνισή τους, το Σάββατο απέναντι στα Τρίκαλα, ο Ντράγκαν Σάκοτα φρόντισε να τους κρατήσει σε εγρήγορση με τρεις φιλικούς αγώνες, δύο κόντρα στη Νέα

Κηφισιά και έναν κόντρα στον Πανιώνιο, μοιράζοντας χρόνο σε όλους τους παίκτες.

Για ορισμένους πάντως το διάστημα αποχής είναι μεγαλύτερο από τις τρεις εβδομάδες. Για τον Νώντα Παπαντωνίου, τον Λεωνίδα Κασελάκη και τον Μιχάλη Πολυτάρχου ξεπερνά τον ένα μήνα, καθώς οι δύο πρώτοι δεν αγωνίστηκαν ούτε λεπτό απέναντι σε Κολοσσό και Άρη, ενώ ο αρχηγός έχει να πατήσει παρκέ μία αγωνιστική παραπάνω, καθώς έχασε και την Κηφισιά (στις 15/3) και έπαιξε για τελευταία φορά στην Πάτρα (7/3). Το ρεκόρ αποχής πάντως ανήκει στον Γιώργο Τσιάκο, ο οποίος συμμετείχε για τελευταία φορά σε αποστολή στις 19/2 στο ΣΕΦ, παίρνοντας τη θέση του τραυματία Ντούσαν Σάκοτα, ενώ τα τελευταία δευτερόλεπτα συμμετοχής του (16) ήταν στις 11/1 στην Πυλαία.

Οι συγκεκριμένοι παίκτες ασφαλώς και πρόκειται για τέσσερις πολύ διαφορετικές περιπτώσεις μεταξύ τους, ενώ στην παράπανω «λίστα» θα μπορούσαν να περιλαμβάνονται και οι Στάθης Παπαδιονυσίου και Γιώργος Μπούτρης, που μετρούν μόλις μία συμμετοχή.

Στο δια ταύτα: ο Παπαντωνίου, πριν την έλευση του Σκότι Ουίλμπεκιν, μετρούσε 18 συμμετοχές με μ.ο. 17:30 λεπτά. Ο Κασελάκης, που, ενώ έκανε το come back μετά τον πρώτο παραγκωνισμό του, δεν έχει ακόμη «εκμεταλλευτεί» τη φυγή του Ουίλιαμσον, μετρά 16 συμμετοχές με μ.ο. 19:54 λεπτά. Ο Πολυτάρχου μετρά 14 συμμετοχές με μ.ο. 7:03 λεπτά και ο Τσιάκος 8 συμμετοχές με μ.ο. 5:38 λεπτά.

Σε κάθε περίπτωση, απάντες είναι επαγγελματίες αθλητές, που δείχνουν να σέβονται απόλυτα, όπως επιβάλλεται, τις αποφάσεις του κόουτς Σάκοτα, ο οποίος γνωρίζει καλύτερα απ'ολους τις ανάγκες της ομάδας. Ο «Πόλυ» αποτελεί τον σύνδεσμο με τα «πέτρινα χρόνια», ο μόνος παίκτης που έχει φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ σε τρεις κατηγορίες. Ο Τσιάκος, πρωταγωνιστής της περσινής ανόδου, ήταν ο πρώτος που συμφώνησε, χωρίς καμία εξασφάλιση, το καλοκαίρι και το χειμώνα θυσίασε το ενδεχόμενο μεταγραφής, χάνοντας τις προθεσμίες, προκειμένου να αποθεραπευτεί ο Σαρικόπουλος. Τέλος, οι «Κασελ»-Παπαντωνίου είναι, αποδεδειγμένα, από τους πλέον φανατικούς των ατομικών προπονήσεων σε ημέρες ρεπό.

Keywords
Τυχαία Θέματα