Οι παλαίμαχοι παίζουν με την ΑΕΚ Χαλκίδος

00:27 15/9/2014 - Πηγή: AEK365

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΟΥΡΤΖΗΣ

Ο εναρκτήριος αγώνας της ομάδας των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ για την περίοδο 2014-2015, θα γίνει από τη Χαλκίδα, όπου θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μια ομάδα ομόχρωμη και ομότιτλη. Την ΑΕΚ Χαλκίδος! Μια τις πιο ιστορικές ομάδες της χώρας, αφού δημιουργήθηκε από πρόσφυγες το 1928 και έχει αύξοντα αριθμό «74» στα μητρώα της

ΕΠΟ! Μάλιστα κάποιο ισχυρίζονται ότι η ΑΕΚ Χαλκίδος, δημιουργήθηκε μετά από ερέθισμα που πήραν οι ιδρυτές της από τους Γιάμαλη και Νεγραπόντη... Όμως αυτή η παράδοση χάνεται στα βάθη του χρόνου και δεν μπορεί να διασταυρωθεί, εάν η προτροπή προς τους ιδρυτές της ΑΕΚ Χαλκίδος, έγινε με αφορμή και τη ύπαρξη της ΑΕΚ Καλαμάτας, που η ΑΕΚ Αθηνών είχε αντιμετωπίσει σε φιλικό παιχνίδι την ίδια χρόνια, που δημιουργήθηκε και στην γειτνιάζουσα προς την Αττική Ευβοια, η ΑΕΚ Χαλκίδος

Η ουσία είναι ότι όταν μια ομάδα, φοράει κιτρινόμαυρα και έχει ως σύμβολο της τον βυζαντιογέννητο δικέφαλο αετό, δεν μπορεί παρά να είναι ... ΑΕΚ. Και στην συνοικία του Αι Γιάννη Χαλκίδας, που βρίσκεται στην είσοδο της Ευβοϊκής πρωτεύουσας όλοι είναι περήφανοι για την ομάδα τους. Την ΑΕΚ Χαλκίδας!

Και η ΑΕΚ Χαλκίδος, που το 1965 συγχωνεύτηκε με την Προποντίδα, για να δημιουργηθεί ο προπομπός του Α.Ο Χαλκίδος, που ήταν ο Εύριπος, δεν θα μπορούσε να διαλέξει άλλη ομάδα, εκτός από την «μητέρα» ΑΕΚ Αθηνών, για να διοργανώσει μια «διπλή» γιορτή.

Είναι άλλωστε από Αφ ενός ,για να αναδείξει τον κοινωνικό χαρακτήρα λειτουργίας της ως ομάδα, αφού ο αγώνας θα γίνει για την οικονομική ενίσχυση του παλαίμαχου άσου της ΑΕΚ Χαλκίδος Θεμιστοκλή Κοκορίκου, που υπήρξε τερματοφύλακάς στους «κιτρινόμαυρους» της Χαλκίδας από το 1973 μέχρι το 1982 και τώρα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Αφ' ετέρου, για να εορταστεί μέσω των παλαιμάχων της δικεφαλοφόρου ομάδος της Χαλκίδας, και με επίτιμους καλεσμένους στην γιορτή τις ποδοσφαιρικές δόξες της «Ένωσης» η άνοδός της ΑΕΚ Χαλκίδας στην Β' κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος.

Γιάννης Ελευθεριάδης: «Όλοι για μια ΑΕΚ ζούμε»

Η ΑΕΚ Χαλκίδος, μπορεί να είναι από τα πιο παλιά σωματεία στην χώρα, όμως στα 86 χρόνια ζωής της, πέρασε από ...συμπληγάδες. Μπορεί να εξαίρεση την κατοχή να μη σταμάτησε ποτέ η ποδοσφαιρική της δράση, αφού συμμετείχε ανελλιπώς στα Πρωταθλήματα Ευβοίας, όμως από εφέτος κατάφερε και πάλι να αποκτήσει «σπίτι». Και το «σπίτι» της, βρίσκεται στο «Πάρκο Λαού» στην είσοδο της Χαλκίδας, όπως μπαίνει κάποιος από τη νέα γέφυρα.

Τα τελευταία τρία χρόνια τα διοικητικά ηνία της ομάδας ανέλαβε ο Ιωάννης Ελευθεριάδης, που είναι ΑΕΚοαναθρεμένος και «βαμμένος» ΑΕΚτζής, από την κορυφή ως τα νύχια των ποδιών του και χαρακτηρίζεται ως ο αναμορφωτής της ομάδας.

«Για εμάς στην ΑΕΚ Χαλκίδος, ήταν όνειρο να παίξουμε με τους παλαίμαχους της «μάνας» ΑΕΚ και φυσικά είναι μεγάλη τιμή μας, το ότι μας τιμούν με την παρουσία τους. Άλλωστε όλοι για μια ΑΕΚ ζούμε, αφού μας εμπνέει ο δικέφαλος αετός που έχει ως έμβλημά της και φυσικά η ιστορία της» μας είπε και συνέχισε: «Επιδιώκαμε να «κλείσουμε» το παιχνίδι εδώ και τρία χρόνια, αφού θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό να έρθουν στην πόλη μας και ειδικά στη συνοικία μας, οι παλιές δόξες της ομάδας που λατρέψαμε ως παιδιά και έχουμε την μεγάλη ευθύνη να διαιωνίζουμε την ιδέα της στην Χαλκίδα. Δεν τα καταφέραμε, αφού είχαμε πρόβλημα με το γήπεδο και δεν μπορούσαμε να βρούμε και κοινές ημερομηνίες. Τωρα όμως το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Και είναι σημαντικό τα νέα παιδιά της περιοχής μας, να δούνε δόξες από τις δεκαετίες του 1960 και 1970 που τίμησαν την φανέλα της ΑΕΚ και την έκαναν την κορυφαία ομάδα της χώρας. Όπως οι Σεραφείδης, Παπαϊωάννου, Νεστορίδης, Καραφέσκος, Τόσκας, Νικολάου, Αρδίζογλου, Μουσούρης και τόσοι άλλοι, που ελπίζουμε να μας τιμήσουν με την παρουσία τους. Αλλά και άσσους της νεότερης εποχής, όπως οι Καραγκιοζόπουλος, που τιμήσαμε πέρσι στο αποκριάτικο χορό μας, Μανωλάς, Βλάχος, Παπαδόπουλος, Κοπιτσής, Ατματσίδης, Γεωργαμλής, που είναι περισσότερο αναγνωρίσιμοι από τη νέα γενιά των φιλάθλων-οπαδών. Και όχι μόνο των οπαδών της αγαπημένης μας ΑΕΚ, αλλά και άλλων ανεξάρτητα συλλογικής τοποθέτησης. Αυτοί οι άσσοι με την δράση τους μέσα από την ομάδα παλαιμάχων της ΑΕΚ, είναι σε θέση να δημιουργήσουν νέες γενιές φίλων της αγαπημένης μας ομάδας. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Άλλωστε και στόχος της ΑΕΚ Χαλκίδος, είναι να πρωταγωνιστήσει στο ευβοϊκό ποδόσφαιρο , και όχι μόνο, για να διαιωνίσει την ιδέα της ΑΕΚ, όσο περισσότερο μπορεί με την δράση της. Το παιχνίδι που διοργανώνουμε για την οικονομική ενίσχυση του βετεράνοι άσου της ομάδας μας Θεμιστοκλή Κοκορίκου, ευελπιστούμε ότι θα είναι η αρχή της συνεργασίας μας με την ΑΕΚ. Γιατί μπορεί να είναι ένα παιχνίδι προσφοράς αφού γίνεται για φιλανθρωπικό σκοπό και παιχνίδι μνήμης αφού στον αγωνιστικό χώρο του Σταδίου Χαλκίδας θα βρεθούν παλιές δόξες του Ελληνικού ποδοσφαίρου και του Ευβοϊκού ποδοσφαίρου, όμως ελπίζουμε να γίνουμε η κυψέλη ανάπτυξης της ΑΕΚ στην Εύβοια, με δημιουργία Ακαδημιών, που θα τροφοδοτεί με ταλαντούχους νεαρούς τις Ακαδημίες της ΑΕΚ στα Σπάτα. Και καλούμε όλο τον φίλαθλο κόσμο της Χαλκίδας να έλθει στο γήπεδο για τον φιλανθρωπικού χαρακτήρα αγώνα, αλλά και να ενισχύσει τις προσπάθειές μας»

Οι αποστολές των ομάδων

Στην αποστολή των παλαιμάχων της ΑΕΚ, που θα αναχωρήσει στις 13:30 της Δευτέρας 15 Σεπτεμβρίου με πούλμαν από τη Νέα Φιλαδέλφεια συμμετέχουν με σειρά αρχαιότητας στην προσφορά προς την ΑΕΚ, οι: Στέλιος Σεραφείδης, Κώστας Νεστορίδης, Μίμης Παπαϊωάννου, Γιώργος Καραφέσκος, Μιχάλης Σιμιγδαλάς, Νίκος Σεβαστόπουλος, Στέλιος Κωνσταντινίδης, Ανδρέας Καρακίδης, Χρήστος Αντωνόπουλος, Παντελής(Λάκης) Νικολάου, Απόστολος Τόσκας, Χρήστος Αρδίζογλου, Γιώργος Βλαντής, Στέφανος Καλεντέρογλου, Τάκης Καραγκιοζόπουλος, Στέφανος Πορφύρης, Λάμπρος Γεωργιάδης, Μανώλης Παπαδόπουλος, Ντανιέλ Μπατίστα, Μιχάλης Βλάχος, Αναστάσιος Αγγελόπουλος, Μιχάλης Πιθαρούλης, Μιχάλης Καρούσης, Δημήτρης Ζήσης, Θωμάς Λαγινάς, Λεωνίδας Χατζηκουμαντάρης. Με την αποστολή αναμένεται είναι παρόν και οι Αθανάσιος Σαρκίρης, Γιάννης Αιβάζης, Άρης Τσαχουρίδης, ενώ θα απουσιάσει ο Κοσμάς Πεσιρίδης που επαγγελματικές υποχρεώσεις τον «καθήλωσαν» στην Αθήνα. Την αποστολή, θα συνοδεύει όπως πάντα και ο Κώστας Μάρκου, που η ιστορία και η προσφορά του στην ΑΕΚ, επιβραβεύτηκε με την ανάληψη των καθηκόντων του γενικού αρχηγού στο σωματείο

Η ΑΕΚ Χαλκίδος, που το καλοκαίρι ενισχύθηκε σημαντικά, έχει προπονητή τον Κώστα Σταμματίου και ξεκίνμησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στο Κύπελλο, αφού επικράτησε 3-2 εκτός έδρας του ΠΑΟ Πολιτικών με τροφοδοτούσε ανέκαθεν με ποδοσφαιριστές της μεγάλα σωματεία. Έχει αναδείξει μεταξύ άλλων μορφές όπως οι Γιάννης Μαρίνος ο οποίος αγωνίστηκε με τον Α.Ο Χαλκίδος στην Β' Εθνική(1983-86), Αλέκο Χνάρη(έπαιξε σε Ολυμπιακό Χερσονήσου και Μεσολόγγι στην Γ Εθνική), Δημήτρη Ράπτη και Γιώργο Δαυρή. Με την ομάδα παλαιμάχων της εκτός από τους προαναφερθέντες, μεταξύ άλλων θα αγωνιστούν και οι Μαρίνος Γιάννης, Χριστοδούλου Σταύρος, Δημήτρης Γατόπουλος, Σπύρος Γεαραντώνης, Κώστας Σμπιράκης, Γιώργος Καπνίσης, Σταύρος Χριστοδούλοπυ, Απόστολος Αβερκιάδης, και ίσως ο Κώστας Σταματίου, που είναι προπονητής της πρώτης ομάδας. Να σημειωθεί ότι μετά τον αγώνα οι διοργανωτές, θα δεξιωθούν τους βετεράνους της ΑΕΚ στο εστιατόριο «Αλλά κόλπα στο ψητό», που βρίσκεται στην οδό Αρεθούσης και είναι αθλητικό στέκι για την Χαλκίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα