Οι ώρες των στάσεων εργασίας σε προαστιακό και τρένα

13:58 14/4/2014 - Πηγή: AEK365

Ταλαιπωρία περιμένει τους πολίτες που θέλουν να μετακινηθούν με τον προαστιακό σιδηρόδρομο και τα τρένα για την πασχαλινή τους έξοδο. Οι εργαζόμενοι της ΤΡΕΝΟΣΕ κήρυξε τρίωρες στάσεις εργασίες για τη Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη καθώς και 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Συγκεκριμένα, τη Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη τα τρένα και ο προαστιακός θα «καθηλωθούν» από τις 5.00 έως τις 8.00 το πρωί, από τις 13.00 έως τις 16.00

το μεσημέρι και από τις 21.00 έως τις 00.00. Τις ώρες αυτές και το μετρό που πάει στο αεροδρόμιο θα φτάνει μόνο μέχρι τη Δουκίσσης Πλακεντίας.

Το Μ. Σάββατο, την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα τα τρένα δεν θα κινηθούν καθόλου καθώς έχουν προκηρυχθεί 24ωρες απεργίες.

Οι σιδηροδρομικοί με τον τρόπο αυτό διαμαρτύρονται γιατί δεν έχει υπογραφεί ακόμα συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ των διοικήσεων ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ομοσπονδίας.

Παράλληλα, η ΠΟΣ ζητά να μην προχωρήσουν οι προγραμματισμένες ιδιωτικοποιήσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Εταιρείας Συντήρησης του Τροχαίου Υλικού, αλλά και να γίνουν προσλήψεις έτσι ώστε να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στις εταιρείες του ομίλου ΟΣΕ, ενώ τονίζουν ότι σε περίπτωση που αυτό αλλάξει, τότε ενδέχεται να μην πραγματοποιηθούν οι κινητοποιήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα