«Οι ομάδες μπορούν να είναι αυτοχρηματοδοτούμενες»

13:18 22/8/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Κιθ Χάρις είναι ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο καθαρά ως επιχείρηση. Αν και είναι φανατικός ποδοσφαιρόφιλος και ο ίδιος, η προσέγγισή του είναι εντελώς τεχνοκρατική και η φιλοσοφία του προβλέπει ότι οι παράγοντες πρέπει να λειτουργούν ως επιχειρηματίες και να στοχεύουν στην αναβάθμιση της εταιρείας τους.
Η Sportday δημοσιεύει σήμερα ένα... ποτπουρί δηλώσεων που έχει κάνει κατά καιρούς ο «deal maker» της Πρέμιερ Λιγκ και δύο από αυτές ξεχωρίζουν. Η

πρώτη, επειδή ταιριάζει απόλυτα στην ΑΕΚ και στην... μάταια αναζήτησή της τόσα χρόνια για έναν σωτήρα: «Οι αγοραστές ενός συλλόγου περιμένουν να βγάλουν χρήματα επειδή η αξία της ομάδας βάσει στατιστικών πρέπει να ανεβαίνει 5 με 10% ανά έτος, χωρίς οι ίδιοι να χαλούν λεφτά επενδύοντας στην κατασκευή εγκαταστάσεων ή σε μεταγραφές. Εκτός αν οι ίδιοι επιλέξουν να το κάνουν. Έχω αποδείξει πως αν λειτουργεί σωστά ένας σύλλογος μπορεί να βγάζει αρκετά χρήματα για να είναι αυτοχρηματοδοτούμενος, έτσι ώστε ένας αγοραστής να μην χρειάζεται να βάζει λεφτά», ήταν η άκρος ενδιαφέρουσα τοποθέτησή του.
Η δεύτερη δήλωση του Χάρις, εξηγεί απόλυτα γιατί από τα πρώτα πράγματα που ζήτησε από τους ανθρώπους της ΑΕΚ να μάθει, ήταν το οργανόγραμμα των Ακαδημιών, το ποσοστό των παικτών της πρώτης ομάδας που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής και οι πωλήσεις παικτών που έχει κάνει η ΠΑΕ τα τελευταία χρόνια: «Οι σύλλογοι έχουν μόνο δύο οικονομικά... όπλα. Το γήπεδο και τους παίκτες. Η "περιφρούρηση" των εσόδων του γηπέδου δεν έχει κανένα νόημα, διότι οι οπαδοί μπορούν να την προσπεράσουν και να δουν τους αγώνες από την τηλεόραση. Ετσι, το μοναδικό ατού μιας ομάδας είναι οι παίκτες της».

Keywords
Τυχαία Θέματα