Οι γυναίκες του Μαρόκο που καβαλούν μηχανές με τα νικάμπ τους! (ΦΩΤΟ)

23:41 25/2/2014 - Πηγή: AEK365

Εξωτερικά μοιάζουν με συνηθισμένες γυναίκες από το Μαρόκο. Φορούν παραδοσιακά μαροκινά φορέματα, μαντήλες και νικάμπ, όμως ανέβηκαν σε μηχανές για να φωνάξουν για την ανεξαρτησία τους.

Είναι οι «Kesh angels», οι πρωταγωνίστριες μιας σειράς φωτογραφιών με αυτό τον τίτλο του Μαροκινού καλλιτέχνη Hassan Hajjaj.

Οι γυναίκες πρωταγωνίστριές του είναι μείγμα παράδοσης και μοντέρνου φεμινισμού, μιλούν πολλές γλώσσες, συνήθως ζωγραφίζουν με χένα τους τουρίστες στην κεντρική πλατεία του Μαρακές, δουλεύουν όλη την ημέρα, ενώ φυσικά είναι μητέρες.

Ο Hajjaj έμπλεξε

την παράδοση του Μαρόκου με τη σύγχρονη εποχή και έβαλε τις γυναίκες να καβαλήσουν μοτοσικλέτες και άλλα δίτροχα για να δείξει ότι η ανεξαρτησία τους είναι κάτι φυσιολογικό.

Ο Hassan λέει ότι παρόλο που το θέμα της φωτογράφισης, οι συμμορίες γυναικών πάνω σε δίτροχα, είναι φανταστικό, το πάθος για τις μοτοσικλέτες είναι μια πραγματικότητα.

Το Μαρακές είναι μια πόλη δίτροχων. Όλοι οδηγούν ένα. Γυναίκες, παιδιά, γέροι, οικογένειες... Είναι το απόλυτο μέσο μεταφοράς. Πολλές από τις μηχανές της φωτογράφισης είναι δανεισμένες από φίλους, αλλά οι περισσότερες ανήκουν στις γυναίκες που φωτογραφήθηκαν. Τα κάρδα που πρόσθεσε ο Hassan Hajjaj είναι από προϊόντα ή αντικείμενα που βρήκε στις αγορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα