Οι φρουροί του Ομπάμα τα «τσουξαν» μέχρι τελικής πτώσεως!

23:25 26/3/2014 - Πηγή: AEK365

Τα μέλη της φρουράς του Ομπάμα δεν τα πάνε και πολύ καλά με το ποτό και αυτό δεν χάνουν ευκαιρία να μας το υπνεθυμίζουν!

Αυτή τη φορά, τρία στελέχη της υπηρεσίας ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και εστάλησαν εσπευσμένα πίσω στις ΗΠΑ λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων στα οποία υπέπεσαν. Σύμφωνα με την Washington Post, ο ένας από αυτούς είχε μεθύσει σε σημείο λιποθυμίας στους διαδρόμους ξενοδοχείου στην Ολλανδία, την παραμονή

της άφιξης του Ομπάμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το επεισόδιο καταγράφηκε σε ένα ξενοδοχείο έξω από τη Χάγη, στην Ολλανδία, το Σαββατοκύριακο, πριν από την άφιξη του Ομπάμα στην Ευρώπη.

Το προσωπικό του ξενοδοχείου ειδοποίησε την αμερικανική πρεσβεία στην Ολλανδία, η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε την υπηρεσία και την διευθύντριά της Τζούλια Πίρσον.

Οι πράκτορες ανήκαν στη λεγόμενη Ομάδα Αντεπίθεσης (Counter Assault Team), η οποία σε περίπτωση που ο πρόεδρος ή η οχηματοπομπή του δεχθεί επίθεση, στρέφονται κατά των δραστών της, ενώ άλλα στελέχη της ασφάλειας του προέδρου φροντίζουν να διαφύγει σώος ο Ομπάμα.

Σύμφωνα με έναν πράκτορα που ήταν παλαιότερα μέλος της ομάδας, τα μέλη της θεωρούνται «η τελευταία γραμμή της άμυνας» του προέδρου και διακρίνονται όχι μόνο για την άριστη φυσική τους κατάσταση, αλλά και για τις ικανότητές τους ως σκοπευτές. Συχνά μένουν στο πεδίο επί 12 ώρες.

Το περιστατικό υπενθυμίζει ένα σκάνδαλο που έπληξε τις μυστικές υπηρεσίες του τον Απρίλιο του 2012, όταν έξι πράκτορες αναγκάστηκαν σε παραίτηση μετά από μια νύχτα κατανάλωσης αλκοόλ και συνεύρεσης με πόρνες κατά τη διάρκεια μιας διεθνούς συνόδου στην Καρταχένα της Κολομβίας, όπου συνόδευαν τον Ομπάμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα