Οι Ελβετοί αρνήθηκαν μεγαλύτερη άδεια

15:32 12/3/2012 - Πηγή: AEK365

Οι Ελβετοί με δημοψήφισμα αρνήθηκαν να πάρουν δυο εβδομάδες το χρόνο περισσότερη άδεια!

Το δημοψήφισμα διενεργήθηκε αφού το μεγάλο ελβετικό συνδικάτο Travail.Suisse συγκέντρωσε τις απαραίτητες 100.000 υπογραφές που απαιτούνται για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος

και το 45% των πολιτών προσήλθε να αποφασίσει την Κυριακή αν η ετήσια υποχρεωτική άδεια θα παραταθεί από τις τέσσερις στις έξι εβδομάδες.

Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος έδειξαν ότι το 66,5% των ψηφοφόρων είπαν «όχι» στις περισσότερες μέρες άδεια, ενώ μόνο το 33,5% είπε «ναι».

Στην Ελβετία η κατώτερη νόμιμη άδεια ορίζεται σε τέσσερις εβδομάδες, όπως δηλαδή ισχύει στις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ, όμως σε άλλες χώρες όπως η Αυστρία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Σουηδία, η άδεια ορίζεται στις πέντε εβδομάδες.

Η Ελβετική Ένωση Εργοδοτών (SBA), η οποία είχε κάνει έκκληση για αρνητική ψήφο, είπε ότι οι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει ότι «κάτι που αρχικά ακούγεται καλό, από κοντά αποδεικνύεται ότι έχει μειονεκτήματα».

Η επιχειρηματική ομοσπονδία Economiesuisse, είχε προειδοποιήσει ότι η παράταση των διακοπών θα κόστιζε δισεκατομμύρια στη χώρα και θα ανάγκαζε εταιρίες να μεταφερθούν σε χώρες όπως η Γερμανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα