Οι δηλώσεις Βενιζέλου-Κουβέλη

23:27 17/6/2013 - Πηγή: AEK365


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε:

"Η συζήτηση που είχαμε θα συνεχιστεί μεθαύριο Τετάρτη το απόγευμα. Στη συζήτηση τέθηκαν όλα τα θέματα. Το βασικό είναι η προγραμματική βάση της κυβέρνησης συνεργασίας. Τους κανόνες που διέπουν τη λειτουργία της κυβέρνησης και η ανάγκη να αξιολογήσουμε που πάει η χώρα. Αυτή η συζήτηση θα συνεχιστεί. "Βασικό θέμα είναι η κυβέρνηση αυτή να λειτουργεί ως μια πραγματική κυβέρνηση συνεργασίας. Αν ανοίξει η συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις έχουμε πολλά να πούμε. Η ΕΡΤ

είναι ένα παράδειγμα. Θα γίνει όμως μετά από μια σοβαρή μελέτη. Δεν μπορεί καμιά κυβέρνηση να λειτουργεί ενάντια στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Η απόφαση του ΣτΕ λέει ουσιαστικά ότι καμιά κυβέρνηση δεν έχει την αρμοδιότητα να διακόψει τις εκπομπές της δημόσια Ραδιοτηλεόρασης και να μαυρίσει την οθόνη. Η απόφαση του ΣτΕ επιτάσσει να ληφθούν άμεσα ώστε να επαναληφθούν οι εκπομπές του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα με νόμιμο τρόπο. Περιμένουμε από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να ερμηνεύσει σωστά την απόφαση του ΣτΕ. Ο κ. Σαμαράς φάνηκε να αποδέχεται επιτέλους αυτά που κατ' επανάληψη έχουμε πει. Ότι δηλαδή επείγει η επικαιροποίηση της συμφωνία, επείγει ο ανασχηματισμός και επείγει η διαμόρφωση ενός ουσιαστικού σχήματος συντονισμού. Πρέπει να λύσουμε τα θέματα δημοκρατίας με αφορμή την ΕΡΤ. Ο αγώνας γίνεται για τη Δημοκρατία τους Θεσμούς, τη σοβαρότητα, την προοπτική και την αγωνία του ελληνικού λαού, που δεν θέλει εκλογές αλλά μια κυβέρνηση που θα τον καθοδηγεί σωστά. Πρέπει να πάμε σε αξιολόγηση προσωπικού της ΕΡΤ. Ο ελληνικός λαός δεν ανέχθηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ, δεν θέλει εκλογές"

Από τη μεριά του ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε:
"Σήμερα εκδόθηκε μια απόφαση του ΣτΕ αναφορικά με την ΕΡΤ. Η απόφαση επιτάσσει να λειτουργήσουν όλες οι συχνότητες. Η ίδια η απόφαση υποστηρίζει ότι δεν έπρεπε να διακοπεί η λειτουργία. Αναμένουμε όλες οι συχνότητες να λειτουργήσουν πραγματικά. Η απόφαση συντάσσεται με αυτό που είχαμε πει. Θεωρώ ότι ο πρωθυπουργός οφείλει να θέσει σε κίνηση τη λειτουργία της ΕΡΤ και από εκεί και πέρα η αναδιάρθρωση πρέπει να δρομολογηθεί. Το ζήτημα της ΕΡΤ ήταν πάρα πολύ σημαντικό και ανέδειξε το γεγονός ότι κανένας δεν δικαιούται να ενεργει με μονομέρεια. Ο κ. Σαμαράς λειτούργησε μονομερώς. Με το ζήτημα της ΕΡΤ Α.Ε. ήρθαν στην επιφάνεια και συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν στην ανάγκη της συλειτουργίας των τριών κομμάτων. Επιμένουμε, ότι η ΕΡΤ πρέπει να λειτουργήσει άμεσα. Άλλης τάξεως ζήτημα οι μεταρρυθμίσεις και άλλο η συγκεκριμένη επιλογή να διακοπεί απότομα η λειτουργία της ΕΡΤ. Η συζήτηση θα συνεχιστεί την Τετάρτη. Ο κ. πρωθυπουργός έχει στα χέρια του την απόφαση του ΣτΕ. Η απόφαση πρέπει να αξιολογηθεί".

Keywords
Τυχαία Θέματα