Οι αϋπνίες του Στουρνάρα

13:05 1/4/2014 - Πηγή: AEK365

Ισως οι περισσότεροι να μην το πρόσεξαν, αλλά μόλις κατέβηκε από το έδρανο του προεδρείου της Βουλής (όπου ιδιοχείρως και μπροστά στις κάμερες διέγραψε τον κ. Ν. Κακλαμάνη) ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς κάθησε στη θέση του και έπιασε κουβέντα με τον κ. Ι. Στουρνάρα. Τι άραγε να του έλεγε σε μια

φορτισμένη σχεδόν μεταμεσονύκτια ώρα, μόλις ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας; «Γιάννη, θέλω να σε συγχαρώ. Απέδειξες ότι, εκτός από μέταλλο, διαθέτεις και ψυχή. Συγχαρητήρια, λοιπόν» είπε στον έκπληκτο υπουργό που ακόμη δεν είχε συνέλθει από τον τρόπο που ο Πρωθυπουργός διέγραψε έναν συνεργάτη του. Επρεπε όμως κάτι να πει, ίσως για να αποφορτίσει την όλη κατάσταση: «Πρόεδρε, να ξέρεις, τελευταίως δεν κοιμάμαι. Δεν μπορώ να κλείσω μάτι. Είμαι άγρυπνος, ούτε οι καφέδες κάνουν κάτι. Και έχω ακόμη να προετοιμάσω και το Εurogroup, δεν προλαβαίνω να πάρω ούτε ανάσα». Ο Πρωθυπουργός απλώς τον κοίταξε με κατανόηση.
Εκεί όπου εντυπωσίασε όχι μόνο τον Πρωθυπουργό αλλά και τους υπουργούς και τους βουλευτές ήταν όταν ο κ. Στουρνάρας διερωτήθηκε για την πρόταση μομφής που του έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μου έκανε πρόταση μομφής ο ΣΥΡΙΖΑ. Μήπως παίρνω κανένα επίδομα για ανήλικο τέκνο;» διερωτήθηκε και αμέσως μετά δεχόταν συγχαρητήρια από τα υπουργικά έδρανα. «Γιάννη, πρώτη φορά ήσουν πολιτικός και όχι τεχνοκράτης» του έλεγαν.

Πηγή: ΒΗΜΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα