Οι Αργεντίνοι δικαστές αρνούνται να αναλάβουν την υπόθεση του εισαγγελέα Νίσμαν εναντίον της Φερνάντες

12:19 3/2/2015 - Πηγή: AEK365

Κανένας δικαστής στην Αργεντινή δεν αναλαμβάνει τον χειρισμό των καταγγελιών κατά της προέδρου της Αργεντινής που είχε διατυπώσει ο εισαγγελέας Αλμπέρτο Νίσμαν, ο οποίος βρέθηκε νεκρός κάτω από ύποπτες συνθήκες.

Ο Νίσμαν πριν από το θάνατό του είχε καταθέσει τον φάκελο με τις καταγγελίες στον δικαστή Αριέλ Λίχο, ο οποίος τώρα αποφαίνεται ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να συνδέουν τις κατηγορίες εναντίον της Κίρχνερ και του Μενέμ δεδομένου ότι οι καταγγελίες αφορούν διαφορετικές περιόδους και διαφορετικά άτομα.

Θυμίζουμε, ότι ο Νίσμαν

είχε κατηγορήσει την Κριστίνα Φερνάντες και μέλη της κυβέρνησής της ότι επιδίωξαν να συγκαλύψουν την ανάμειξη του Ιράν στην επίθεση του 1994 σε εβραϊκό κοινοτικό κέντρο που κόστισε τη ζωή σε 85 άτομα ώστε να έχουν ως αντάλλαγμα περισσότερο από το πετρέλαιο του Ιράν. Οι άλλες κατηγορίες για απόπειρα συγκάλυψης αφορούν τον πρώην πρόεδρο Κάρλος Μενέμ, ο οποίος βρισκόταν στην εξουσία από το 1989 ως το 1999.

Ο Νίσμαν βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο Μπουένος Άιρες με μία σφαίρα στο κεφάλι λίγες μέρες αφού κατηγόρησε την Φερνάντες.

Μετά τον Λίχο, ο δεύτερος δικαστής που κλήθηκε να χειριστεί τις καταγγελίες του Νίσμαν, ο Ντανιέλ Ραφέκας, επίσης αρνήθηκε να αναλάβει την υπόθεση, σύμφωνα με τα κρατικά και τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Εναπόκειται τώρα σε ομοσπονδιακό δικαστήριο να ορίσει ποιός θα αναλάβει τον φάκελο με τις καταγγελίες του Νίσμαν, μία υπόθεση την οποία πολλοί χαρακτηρίζουν «καυτή πατάτα».

Keywords
Τυχαία Θέματα