Οι απαντήσεις για τον «κόκκινο» πανικό

09:20 4/8/2013 - Πηγή: AEK365

Στο σημερινό φύλλο της «Ώρας για Σπορ» και συγκεκριμένα σε άρθρο του Τάσου Τσατάλη γίνεται... ανάλυση της στάσης που κρατάει το «κόκκινο» σύστημα απέναντι στην ΑΕΚ. Αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας: «Πάνω που λέγαμε ότι ησυχάσαμε για λίγο και που υποθέσαμε πως δεν μπορεί, τώρα που πήραν τον Σαβιόλα, αποκλείεται να τους απασχολεί ακόμη η ΑΕΚ, αποδείχθηκε ότι λαθέψαμε. Μάλλον δεν έχουμε καταλάβει πόσο βαθύ είναι το τραύμα. Μας βοηθάνε όμως.
Δυο χτυπήματα χθες. Και τα

δύο πρωτοσέλιδα. Το ένα απευθείας για την ΑΕΚ. Ο Κολοβός, λέει, της είπε "όχι" για να πάει στον ΟΣΦΠ, ενώ ο Μελισσανίδης του έταξε περισσότερα, την 12η ώρα.
Το άλλο, για το δεύτερο αγαπημένο θέμα που συνδέεται με τον ΟΠΑΠ, άρα τον Μελισσανίδη, άρα και την ΑΕΚ. Είναι πια φανερό και για τον πιο αδαή, ότι Μελισσανίδης και ΑΕΚ τους έχουν γίνει εμμονή. Είναι πια φανερό πως στην εμπλοκή του Μελισσανίδη με την ΑΕΚ, βλέπουν πλέον την μοναδική απειλή γι' αυτό το τερατούργημα, στο οποίο έχουν μεταμορφώσει το Ελληνικό Ποδόσφαιρο.
Λογικό είναι. Το να παίζεις μόνος σου παντού και να τα μοιράζεις όλα όπως θέλεις, είναι ...καταπληκτικό. Και να έχεις κι ένα σύστημα που βρέξει χιονίσει θα σε αποθεώνει και βρέξει χιονίσει θα παρουσιάσει τα πράγματα όπως θέλεις.
Πολύ καλός παίκτης ο Σαβιόλα, δεν λέω. Αλλά αλλίμονο αν δεν τους παίρνει κι έναν καλό παίκτη κάθε καλοκαίρι πλέον, έστω και ελεύθερο, έστω και στην δύση της καριέρας του. Βάλτε τα κάτω. Και θα καταλάβετε πολύ πιο εύκολα και γιατί αυτή η εμμονή με τον Μελισσανίδη και την ΑΕΚ. Έχουν 25 εκ. τον χρόνο από την "δια νόμου" συμμετοχή τους σε Όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Έχουν γύρω στα 9 εκ. ευρώ έσοδα από την τηλεόραση. Και δεν μιλάω μόνο για αυτά που έχουν υπόψη τους όλοι και τα υπολογίζουν...
Από τον ΟΠΑΠ έχουν 6 εκ. ευρώ περίπου. Βάλτε άλλες χορηγίες, βάλτε διαρκείας. Βάλτε επίσης, ότι κάθε καλοκαίρι πουλάνε παίκτες. Καλούς και βασικούς. Μιραλάς, Τοροσίδης, Αμπντούν τώρα... Μιλάμε για τουλάχιστον 50 εκ. ευρώ τον χρόνο, προϊόν καθαρά της επιτυχημένης λειτουργίας, της απόλυτης επιβολής, του συστήματος εύνοιας τους σε όλα. Που έχει επιβληθεί από το 1996 μέχρι σήμερα και κληρονομήθηκε από την μία διοικητική κατάσταση στην άλλη.
Αυτό έλειπε λοιπόν, να μην παίρνουν κι έναν καλό παίκτη κάθε χρόνο, έστω κι ελεύθερο. Για να γράφουν τα φερέφωνα ότι η διοίκηση τους... σκορπάει το χρήμα, δεν φείδεται εξόδων. Για να γράφουν κορυφαίοι "αντικειμενικοί" αρθρογράφοι, ότι ο πρόεδρος τους είναι παράδειγμα για τους άλλους Έλληνες επιχειρηματίες, που λόγω κρίσης βγάζουν τα χρήματα έξω, ενώ εκείνος παίρνει ρίσκα κάνοντας επενδύσεις κάθε χρόνο στον ΟΣΦΠ!!!
Τώρα με τον ΟΠΑΠ γιατί φωνάζουν; Θέλουν να υποχρεώσουν την νυν διοίκηση του, ενώ στην ουσία έχει ήδη ο Οργανισμός αλλάξει χέρια, το μάνατζμεντ περνάει σε ιδιωτικό επενδυτικό Όμιλο, μαζί με το 33% των μετοχών, να τους δώσει αυτά που έχουν συνηθίσει να παίρνουν... προσφορά από το Κράτος. Ναι, λίγο πριν το πάρει άλλος το μαγαζί, ο νυν καταστηματάρχης να τον δεσμεύσει. Άλλωστε κάπως έτσι δεν έγινε και με την εταιρεία του πρώην προέδρου τους;
Καλά, δεν έχουν λίγο τσίπα, να κάνουν τέτοιο θόρυβο, την ίδια στιγμή που με τις τεράστιες επενδύσεις που κάνουν και το επίπεδο που έχουν φτάσει, θα έπρεπε οι υποψήφιοι βασικοί χορηγοί για την φανέλα τους να ...σκοτώνονται;
Φυσικά δεν είναι μόνο αυτό. Μέχρι τώρα είχαν συνηθίσει να "καθαρίζουν" και για τους "μικρομεσαίους" με την συγκεκριμένη χορηγία, οπότε αυτό συνιστούσε και λόγο ... ευγνωμοσύνης των "παραρτημάτων". Γιοκ...
Την ίδια ώρα λοιπόν, συνεχίζουν τις λυσσώδεις επιθέσεις. Αγαπημένο θέμα στην...δοτή αρθρογραφία, τα χρήματα που θα πάρει η ΑΕΚ από την Περιφέρεια για το γήπεδο. Ωραίοα επιχείρημα αυτό... Και φέρνει στο μυαλό πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.
Όπως για παράδειγμα το ερώτημα: Αυτοί έχουν ανταποκριθεί στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, όσον αφορά την δανειοδότηση για την κατασκευή του "Καραϊσκάκης"; Κι από ποια τράπεζα δανειοδοτήθηκαν; Πόσα χρωστάνε και που, για το γήπεδο που χρησιμοποιούν σαν έδρα;
Με την υπόθεση της Τράπεζας Κρήτης και τα 40 περίπου εκατομμύρια ευρώ που διεκδικεί, λόγω του ότι ο Κοσκωτάς τα έπαιρνε από τα ταμεία της για αγοράζει τους παίκτες που στις 7 Μαΐου του 1989, έχασαν το πρωτάθλημα από την ΑΕΚ, τι έγινε; Όλα καλά; Τι γίνεται στον Άρειο Πάγο, που έχουν κάνει αίτηση αναίρεσης;
Εμείς ερωτήματα θέτουμε. Προς το παρόν τουλάχιστον... Να δούμε αν θα απαντηθούν ή αν θα χρειαστεί να τα απαντήσουμε πάλι εμείς... Και που είστε. Υπάρχει - έχουν φροντίσει άλλωστε μια χαρά οι ίδιοι- πλούσιο "οπλοστάσιο". Κι επειδή είναι φανερό πως επιζητάνε με κάθε τρόπο να αξιοποιηθεί, θα αξιοποιηθεί. Αρχίζουμε από τα βασικά.
Για όλα αυτά βέβαια δεν θα δείτε πουθενά τίποτα. Πιθανώς να τα διαβάζετε εδώ και να λέτε "τι λέει αυτός;". Έτσι είναι. Στη χώρα που ο Σαβιόλα ελεύθερος με 1,5 εκ. ευρώ τον χρόνο, παρουσιάζεται σαν "επένδυση", για μια εταιρεία που έχει εξασφαλισμένα 50 εκ. ευρώ τον χρόνο, βασικά λόγω της διάλυσης του Ελληνικού Ποδοσφαίρου που έχει επιβάλλει, τι περιμένετε να διαβάσετε;».

Keywords
Τυχαία Θέματα