Οι αντίπαλοι της Εθνικής

20:41 2/12/2011 - Πηγή: AEK365

Η τύχη χαμογέλασε ακόμα μια φορά στην Εθνική μας ομάδα. Στην κλήρωση του EURO 2012 οι ομάδες που θα είναι στον ίδιο όμιλο με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα μπορούσε να είναι... παραγγελία. Αποφύγαμε τα μεγαθήρια τύπου Ισπανίας και Γερμανίας και πέσαμε σε έναν βατό όμιλο, ο οποίος θυμίζει... 2004. Πολωνία, Τσεχία, Ρωσία είναι οι αντίπαλοί μας, αντιμετωπίζοντας τους διοργανωτές στην πρεμιέρα του τουρνουά (κάτι θυμιζει...)

Ας δούμε τις ομάδες μια μια:

ΠΟΛΩΝΙΑ

Οι διοργανωτές δεν είναι σε καμία περίπτωση η ομάδα του παρελθόντος. Ολόκληρη η ομάδα στηρίζετε σε δύο παίκτες. Στους δύο επιθετικούς της Ντόρτμουντ, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος είναι ο σταρ της ομάδας και τον Γιακούμπ Μπλαζικόφσκι. Μάλιστα η Πολωνία θα πάει στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με λιγότερα παιχνίδια από τις υπόλοιπες ομάδες, καθώς δεν έπαιξε στα προκριματικά, αλλά μόνο φιλικά. Στην δεύτερη συμμετοχή τους σε EURO, μετά το 2008, οι Πολωνοί θέλουν να κάνουν μια αξιοπρεπή πορεία μπροστά στους φιλάθλους. Μάλιστα υπάρχουν πιθανότητες (έστω μικρές) να βρούμε και τον Ρότζερ Γκερέιρο απέναντί μας.

ΤΣΕΧΙΑ

Σαφώς αποδυναμωμένη η Τσεχία από την τελευταία φορά που έπαιξε με την Εθνική μας ομάδα. Δεν θυμίζουν καθόλου την ομάδα του 2004 (από την οποία έχουμε «ονειρεμένες» αναμνήσεις), η οποία ήταν «φόβητρο» για πολλές ομάδες στην Ευρώπη. Τότε που είχε Νέντβεντ, Κόλερ, Πομπόρσκι και τα άλλα αστέρια της. Η σημερινή Τσεχία είναι σαφώς αποδυναμωμένη, ωστόσο δεν σημαίνει ότι θα είναι εύκολη αντίπαλος. Στα τελικά προκρίθηκε μετά από μπαράζ με το Μαυροβούνιο, περνώντας άνετα.

ΡΩΣΙΑ

Καλή προϊστορία έχει η Εθνική μας ομάδα απέναντι στου Ρώσους. Με νίκη επι της «αρκούδας» περάσαμε στο Μουντιάλ του 1994, κόντρα στους Ρώσους (παρά την ήττα) προκριθήκαμε στους «8» του EURO 2004. Επίσης στο πρόσφατο φιλικό ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ελλάδα οι δείξαμε πως μπορούμε να τους κοντράρουμε. Τα αστέρια της Ρωσία έχουν πάρει την κατιούσα τα τελευταία χρόνια, όπως για παράδειγμα το Αρσάβιν, ο οποίος έχει χάσει τη θέση του στην Άρσεναλ, ο Παβλιουτσένκο στην Τόττεναμ και ο Ζιρκόφ, ο οποίος έφυγε από την Τσέλσι ως αποτυχημένος. Ωστόσο δεν παύουν να είναι μεγάλοι ποδοσφαιριστές. Η Ρώσοι είναι ο πιο δυνατός αντίπαλός μας στους ομίλους και είναι θετικό ότι θα παίξουμε την τελευταία αγωνιστική.

Keywords
Τυχαία Θέματα