Οι άνθρωποι βρίσκουν την ευτυχία μετά τα 58

21:35 20/10/2014 - Πηγή: AEK365

Συνήθως θεωρούμε ότι οι άνθρωποι ζουν τα καλύτερα χρόνια τους στην ηλικία γύρω από τα 30, ωστόσο μια νέα έρευνα έρχεται να το ανατρέψει αυτό αποκαλύπτοντας ότι η πιο ευτυχισμένη μας εποχή είναι γύρω στα 58.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τη Samsung και το Πανεπιστήμιο Λάνκαστερ, προέκυψε πως τα 35 ήταν η ηλικία που οι περισσότεροι από τους 2000 ερωτηθέντες σημείωσαν ως την πιο δυστυχισμένη τους χρονιά, καθώς σε αυτή την ηλικία προσπαθεί κανείς να ισορροπήσει

την προσωπική ζωή με την δουλειά και την δημιουργία οικογένειας.

Αντίθετα, η πιο ευτυχισμένη φάση των περισσότερων έφτανε στα 58, καθώς είχαν πλέον βρει την ισορροπία που χρειάζονταν για να μπορέσουν να χαρούν την ζωή.

Συνήθως σύμφωνα με τους ειδικούς μεταξύ 30 και 35 είμαστε λιγότερο ευτυχισμένοι γιατί προσπαθούμε να ισορροπήσουμε μεταξύ δουλειάς και οικογένειας.

«Και μέχρι να φτάσουμε στα 50 συνειδητοποιούμε σιγά-σιγά αυτά που έχουν σημασία ειδικά στους τομείς δουλειάς και οικογένειας» δηλώνει ο Κάρι Κούπερ, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ.

Φυσικά, ένας από τους πιο στρεσογόνους παράγοντες στις ζωές των ερωτηθέντων ήταν τα χρήματα ήταν το κυριότερο στρεσογόνο ζήτημα βάση της έρευνα και ο βασικότερος παράγοντας ευτυχίας ήταν μια ειλικρινής και αληθινή σχέση με τον σύντροφο τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα