«Όχι» Νιγηρίας στη πρόταση της Μπόκο Χαράμ

10:38 15/5/2014 - Πηγή: AEK365

«Όχι» στην πρόταση της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ για ανταλλαγή των εκατοντάδων κοριτσιών που έχει απαγάγει με κρατούμενους μαχητές της έδωσε ο πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός για θέματα Αφρικής της Βρετανίας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Νιγηρία.
«[Ο κ. Τζόναθαν] κατέστησε σαφές πως δεν πρόκειται να υπάρξουν διαπραγματεύσεις με την Μπόκο Χαράμ για ανταλλαγή των μαθητριών με φυλακισμένους [αντάρτες]», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μαρκ Σίμοντς, στον απόηχο συνάντησής του με

τον νιγηριανό ηγέτη.
Ωστόσο, ο κ. Τζόναθαν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο γενικότερων διαπραγματεύσεων με τους ισλαμιστές για την εκτόνωση της βίας στο βόρειο τμήμα της χώρας.
«Αυτό που επίσης μου διευκρίνισε είναι πως θέλει η κυβέρνησή του να συνεχίσει το διάλογο [με τη Μπόκο Χαράμ], ώστε να [...] βρεθεί μία λύση και να επιστρέψουν η ασφάλεια και η σταθερότητα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, στη βόρεια Νιγηρία», συμπλήρωσε ο κ. Σίμοντς.
Η μαζική απαγωγή έλαβε χώρα στα μέσα Απριλίου, όταν ένοπλοι ισλαμιστές επιτέθηκαν σε οικοτροφείο θηλέων στο βορειοανατολικό χωριό Τσίμποκ, και απήγαγαν 276 κορίτσια ηλικίας 17 έως 18 ετών.
Περισσότερα από 200 κορίτσια παραμένουν αγνοούμενα. Πριν την πρόταση ανταλλαγής, η Μπόκο Χαράμ διεμήνυσε πως προτίθεται να πουλήσει τα κορίτσια σε σκλαβοπάζαρα.

Πηγή: skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα