Ο Ζινολά πάει για πρόεδρος της FIFA

11:09 16/1/2015 - Πηγή: AEK365

Τέσσερις είναι, μέχρι στιγμής, οι υποψήφιοι για τη προεδρία της FIFA καθώς και ο Νταβίντ Ζινολά θα διεκδικήσει το χρίσμα.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο 47χρονος Γάλλος παλαίμαχος άσος θα ανακοινώσει τις επόμενες μέρες την υποψηφιότητα του έχοντας την υποστήριξη στοιχηματικής εταιρείας.
Ο Ζινολά προσπαθεί να κερδίσει τη στήριξη αρκετών Ομοσπονδιών ωστόσο δεν είναι σίγουρο πως θα του επιτραπεί να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος της FIFA.

Ο λόγος είναι το γεγονός πως, σύμφωνα με τις διατάξεις της παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ο υποψήφιος πρέπει να έχει ενεργό ρόλο στη διοίκηση του ποδοσφαίρου για τουλάχιστον δυο χρόνια τη τελευταία πενταετία και τουλάχιστον πέντε χώρες-μέλη της FIFA να έχουν εκφράσει δημόσια την υποστήριξη τους προς το πρόσωπο του υποψηφίου.
Ο Ζινολά έκανε μεγάλη καριέρα, ως ποδοσφαιριστής, σε Παρί Σεν Ζερμέν, Νιούκαστλ και Τότεναμ, μεταξύ άλλων, ενώ έχει δουλέψει και ως ηθοποιός αλλά και ως μοντέλο.
Υπενθυμίζεται πως οι υποψήφιοι για τη προεδρία της FIFA είναι ο νυν πρόεδρος, Ζεπ Μπλάτερ, ο πρίγκιπας της Ιορδανίας, Αλί Μπιν Αλ Χουσεΐν και ο Γάλλος Ζερόμ Σαμπάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα